Space Star Ogólne - Godzina na wyświetlaczu
MelQoN - 13-07-2013, 06:54 Temat postu: Godzina na wyświetlaczu Witajcie.. miał może ktoś taki problem z godziną na wyświetlaczu ? Ustawiam prawidłową.. pochodzi parę godzin dobrze a potem się przestawia o kilkanaście minut do tyłu lub więcej. Strasznie to irytujące jest.
ZbujMadej - 13-07-2013, 08:07
Gdyby przestawiał się do przodu, to bym zgadywał, że problem może być z przyciskiem od ustawiania minut, np. źle łączy, robi się zwarcie i "samo się" przestawia
Natomiast przestawianie się zegarka do tyłu...czort wie ;/
MelQoN - 13-07-2013, 08:38
no niestety trzeba pytać czorta ;/ bo nie wiem co z tym może być..
milo - 13-07-2013, 08:47
MelQoN napisał/a: | pochodzi parę godzin dobrze a potem się przestawia o kilkanaście minut do tyłu lub więcej. Strasznie to irytujące jest. |
Podobnie jest w galancie problem z zegarkiem wystrczy przelutować tzn zimne luty na płytce i problem z głowy http://forum.mitsumaniaki...egarek&start=15
JCH - 13-07-2013, 10:56
MelQoN napisał/a: | Ustawiam prawidłową.. pochodzi parę godzin dobrze a potem się przestawia o kilkanaście minut do tyłu lub więcej | Możesz mieć ustawione aby zegar pobierał czas z RDS-u stacji radiowej, której słuchasz. Albo zmień stację albo poczytaj w instrukcji jak wyłączyć pobieranie czasu z RDS. Ja niestety nie pamiętam jak się to ustawiało....
Bizi78 - 13-07-2013, 17:56
Jak masz ori radio i pali się na wyświetlaczu symbol CT to masz ustawiony czas z RDS-u.
Aby ustawiać ręcznie godzinę (mając ori radio) wyłącz radio, następnie włącz i przytrzymaj wciśnięty przycisk radia CH4.
Zegar ustaw przyciskami na wyświetlaczu.
i9i - 13-07-2013, 18:02
Bizi78 napisał/a: | Jak masz ori radio i pali się na wyświetlaczu symbol CT to masz ustawiony czas z RDS-u. |
Niektóre stacje stacje na RDS0ie mają poprzestawiane zegarki, niektóre zimą podają czas letni. Natomiast radio przy uruchomieniu i co jakiś zmień stację a zobaczysz różnicę
MelQoN - 10-02-2014, 15:59
Sprawdzałem czy to przez RDS ale niestety nie Bo może stacja podawać czas letni w zimę ale bez przesady nie o 2 godziny Chyba zastosuję taktykę MILO ;>
RaVciO - 10-02-2014, 20:09
Potwierdzam, że polskie stacje często mają nieprawidłowy czas. Na moim terenie RMFMAXXX ma przesunięty o godzinę, a Radio Zachód o kilkanaście minut. Pisałem do nich kilka razy, ale nie reagują, więc stracili słuchacza, na rzecz radia, które potrafi nadawać prawidłowy czas.
|
|
|