To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant VR4 1992 4G63T Limited Edition

BorowaVR4 - 15-07-2013, 14:26
Temat postu: Mitsubishi Galant VR4 1992 4G63T Limited Edition
Witam,

zakupiłem takiego galanta jak w tytule. Coś niecoś wiem na temat Mitsubishi ale chciałbym uzyskać więcej ciekawych informacji. Jeżeli ktoś jest posiadaczem lub MA DOSTĘP DO CZĘŚCI to bardzo proszę o kontakt. Obiecuję, ze jak troszeczkę odbuduje miśka to się pochwalę !

F O T K I

.

jacek11 - 15-07-2013, 16:38

BorowaVR4, gratuluję nabytku :) dawaj foty tego cuda,bo do tej pory widziałem tylko jednego takiego gala :wink:
mkm - 15-07-2013, 17:12
Temat postu: Re: Mitsubishi Galant VR4 1990 4G63T Limited Edition
BorowaVR4 napisał/a:
Obiecuję, ze jak troszeczkę odbuduje miśka to się pochwalę !

O nie, nie. :D Chwal się teraz. 8)

Drzemacz - 15-07-2013, 18:20

No to i ja powiele treść przedmówców :wink:

Nie czekaj aż go odbudujesz tylko Pokaż GO!!!!! :twisted:
i gdzie go dorwałeś w PL? czy z zagranicy ściągałeś?

rosomak1983 - 15-07-2013, 18:23

BorowaVR4, pisz tu badz lepiej na priv co potrzebujesz, moge czasem miec.

Zdjecia, zdjecia, opis !!!! :wink:

BorowaVR4 - 16-07-2013, 14:30

Krótka historia:
Auto zaraz po wyprodukowaniu zostało sprowadzone z Ameryki do Włoch. Tam było używane przez ponad 20 lat. Od 3 miesięcy jest w moim posiadaniu - sprowadziłem go z południa Włoch.

Miszmasz - czyli kilka suchych, nie chronologicznych faktów :)

+ bardzo małe zużycie elementów mechanicznych, napędów, skrzyni biegów, silnika, układu kierowniczego,
+ całkowity brak korozji na całej karoserii ( niewielkie ogniska na podłodze)
+ auto jest całkowicie kompletne ( światła, kierunkowskazy, listwy)
+ dobre prowadzenie samochodu
+ wymienione przeze mnie całe przednie zawieszenie , amortyzatory, gumy, końcówki, ustawiona zbieżność.

- auto kupiłem z przestawionym rozrządem o 2 zęby ( jeżdzące ). Obecnie rozrząd jest ustawiony, silnik pracuje ok.
- słychać samoregulatory - mam kupione nowe, wystarczy wymienić.
- rozrząd do wymiany ( przy okazji samoregulatorów ) - mam kupione wszystko - wystarczy wymienić.
- wyciek oleju silnika z okolicy filtra oleju - mam kupioną uszczelkę pod podstawę filtra oleju.
? układ wydechowy jest szczelny ale ktoś naprawiając wydech, wstawił rury łączące tłumiki o połowę węższe od fabrycznych. Takich zwężek jest kilka - jedna ma chyba metr długości. Nie wiadomo co autor miał na myśli.
- stosunkowo zły stan lakieru (kilka wgniotek, poprawki + polerka ).
- brak zabezpieczenia antykorozyjnego ( progi, podłoga )
- od włoskiego słońca skóra na kierownicy oraz na oparciu tylnej kanapy popękała ( rozeschła się )
- drobne problemy z elektryką.
- ewentualnie amortyzatory tył oraz hamulce tył.

Duuużo pracy już włożyłem w ten samochód, jeszcze więcej przede mną. Kilka ciekawych JDMowych gadżetów płynie do mnie od wczoraj z drugiego końca świata ; )

Prośby o fotki zostały pozytywnie rozpatrzone i wrzucam kilka fotek kiepskiej jakości, bo po prostu jeszcze nie skupiałem się nad fotkami.

Foto1
Foto2
Foto3

Tomek - 16-07-2013, 14:36

BorowaVR4, jest piękny

BorowaVR4, śledzisz temat?? http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=79660

Zlot w KRK, im więcej takich okazów tym lepiej.

pzdr

subarumax - 16-07-2013, 14:50

BorowaVR4, Galant po prostu ŚLI-CZNY!
Nie wiem, jakim cudem go dorwałeś, ale jest w świetnym stanie, co jest chyba rzadkością w przypadku rarytasów. Zazwyczaj (przykład niemiśkowy) jest sobie Volvo Amazon na lawecie, niekompletny, obdrapany i bierz sobie za niecałe 20 000 złotych za samo nadwozie.

Tomek - 16-07-2013, 14:53

subarumax napisał/a:
Zazwyczaj (przykład niemiśkowy) jest sobie Volvo Amazon na lawecie, niekompletny, obdrapany i bierz sobie za niecałe 20 000 złotych za samo nadwozie.

gdzie Volvo Amazon, a gdzie M. Galant ??

subarumax - 16-07-2013, 14:59

tomek84 napisał/a:
gdzie Volvo Amazon, a gdzie M. Galant ??

Przepraszam, nie sprecyzowałem. Miałem na myśli, że samochody tak rzadko spotykane, jak chociażby wymieniony Amazon, można znaleźć nieraz na ogłoszeniach w okropnym stanie za horrendalną kwotę. To był akurat konkretny przykład. Widziałem kiedyś Galanta VR-4 w podobnym stanie za kwotę, której sobie nie mogę przypomnieć, ale była ona za duża.

Zielu - 16-07-2013, 15:04

Jest cudowny! Prawdziwy japończyk :biggrin:
jabberkonto - 16-07-2013, 15:19

Gratulacje bo jesli z rdza jest tak jak mowisz to trafiles bialego kruka :)
rufuz - 16-07-2013, 15:35

Tylko pogratulować takiego rodzynka. Daj więcej fotek ! ! !
Jakbys potrzebowal jakies czesci to moge ewentualnie poszperac na skandynawskim rynku. Tutaj czasem tez sie trafiaja biale kruki. Niedawno byl Lancer EVO IV lub VI RS ( nie pamietam dokladnie) w dobrym stanie na sprzedaz. Jakby co to pisz a na ile bede mogl to pomoge.

BorowaVR4 - 16-07-2013, 16:28

Dorzucam jeszcze kilka fotekl fałerki :D

http://imageshack.us/g/826/n7u2.jpg/

Pato89 - 16-07-2013, 16:39

Świetny jest! Gratuluję zakupu! :D