To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Posłanki proponują mandaty za jazdę brudnymi autami

Marcin-Krak - 15-01-2007, 16:22
Temat postu: Posłanki proponują mandaty za jazdę brudnymi autami
"Dwie posłanki Halina Murias (LPR, Rzeszów) i Krystyna Łybacka (SLD, Poznań) zażądały wprowadzenia ustawy nakazującej nam jeździć czystymi autami. Za auto brudne - mandacik" - ostrzegł Janusz Korwin Mikke w blogu.

więcej

Anonymous - 15-01-2007, 16:28

Super pomysł-powinni karać za wszystko-tak samo powinno byc karana jazda z małą ilością paliwa w baku,za nie trzymacie kierownicy dwoma rękoma na godzinie 10 i 14 :lol: itd :) :)
stanik - 15-01-2007, 16:31

a ciekaw jestem kto bedzie ocenial czy samochod jest brudny czy czysty? :) I jak to bedzie zapisane w odpowiednich ustawach/rozporzadzeniach :) moze maja w zanadrzu jakis tester do badania grubosci brudu?
Jak dla mnie, pomysl nierealny.... poza tym przy takiej pogodzie jak mamy w okresach zimowych to codziennie myjnia by sie klaniala.
Pozdrawiam

Marcin-Krak - 15-01-2007, 16:35

dm17 napisał/a:
Super pomysł-powinni karać za wszystko-tak samo powinno byc karana jazda z małą ilością paliwa w baku,za nie trzymacie kierownicy dwoma rękoma na godzinie 10 i 14 itd :)

No to już masz mandat :mrgreen: powinna być 9 i 15 - chyba że sie godziny zmienił od czasu jak ja się uczyłem :mrgreen: :mrgreen:
stanik napisał/a:
a ciekaw jestem kto bedzie ocenial czy samochod jest brudny czy czysty?

No jak kto :?: Posłanki organoleptycznie tzn swymi oczami :mrgreen: Nie ma to jak poczucie estetyki :twisted:

igi - 15-01-2007, 18:18

na wszelki wypadek jade jutro na myjnie :)

dm17 napisał/a:
tak samo powinno byc karana jazda z małą ilością paliwa w baku

i na wszelki wypadek na stacje :)

Ehhhhh szkoda gadać. Muszą się strasznie nudzić w sejmie lub któraś ma myjnie samochodową :mrgreen:

michal_g84 - 15-01-2007, 18:20

Marcin-Krak napisał/a:
No to już masz mandat :mrgreen: powinna być 9 i 15 - chyba że sie godziny zmienił od czasu jak ja się uczyłem :mrgreen: :mrgreen:

no to coś nie tak się uczyłeś bo zawsze było na 10 i 14, troche nie wygodnie trzyma się kierownicę na 9 i 15 bo nie obejmiesz jej palcami bo łączenia kierownicy są właśnie na 9 i 15

Robson86 - 15-01-2007, 19:24

stanik napisał/a:

...a jak ktos bedzie mial tylko lekko ukurzony..hmm albo srednio... :shock: :) :D :mrgreen: :mrgreen:
...w tym kraju juz mnie nic nie zaskoczy :? :mrgreen:
Pozdroo

Anonymous - 15-01-2007, 19:39

stanik napisał/a:
, no jak to kto ? ,tym razem będą dwójki giertychowo - olejniczakowskie :mrgreen:
szczeslaw - 15-01-2007, 21:05

Pomysł jest absurdalny, ale tak jak napisał Korwin - typowy dla socjalistów.
michal_g84 napisał/a:
troche nie wygodnie trzyma się kierownicę na 9 i 15 bo nie obejmiesz jej palcami bo łączenia kierownicy są właśnie na 9 i 15

Niewygodnie? Zawsze tak jeżdżę i jest to o niebo wygodniejsze niż 13:50 ;)
Przede wszystkim przy głębokich skrętach i tak przekładasz ręce na kierownicy, a przy delikatnych oprócz obejmowania kierownicy na tyle na ile się da, ciągniesz ją kciukiem (a kierownicę zawsze powinno się ciągnąć przy skręcaniu, a nie pchać). IMHO najwygodniejsza pozycja, pozwalacjąca na szybkie manewrowanie kierownicą.

misia27 - 15-01-2007, 21:08

Marcin-Krak napisał/a:
Dwie posłanki Halina Murias (LPR, Rzeszów) i Krystyna Łybacka (SLD, Poznań) zażądały wprowadzenia ustawy nakazującej nam jeździć czystymi autami. Za auto brudne - mandacik"

he he he dobre sobie!!!ale mnie te panie rozbawily...rozumiem ze w takim razie one placa za myjnie , tak?

Anonymous - 15-01-2007, 21:13

bardzo dobry pomysl!!!!

oczywscie myjnie beda refundowane z budzetu panstwa :D

Anonymous - 15-01-2007, 21:13

misia27 napisał/a:
Marcin-Krak napisał/a:
Dwie posłanki Halina Murias (LPR, Rzeszów) i Krystyna Łybacka (SLD, Poznań) zażądały wprowadzenia ustawy nakazującej nam jeździć czystymi autami. Za auto brudne - mandacik"

he he he dobre sobie!!!ale mnie te panie rozbawily...rozumiem ze w takim razie one placa za myjnie , tak?

Płacimy sami, tylko potem można sobie to odpisać od podatku :mrgreen:

misia27 - 15-01-2007, 21:17

slo_mo napisał/a:
Płacimy sami, tylko potem można sobie to odpisać od podatku

moze byc i tak.
ale no nie moge estetki sie znalazly..he he he :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jawlo - 15-01-2007, 21:40

Co niektórzy pojęcie brudu biorą bardzo dosłownie.

Szkoda, że nie widzą rzeczywistych problemów tylko zajmują się tematami zastępczymi.

Marcin-Krak - 15-01-2007, 22:07

Wporowadzą MYJNIOWE - powiedzmy myjnia dla każdego raz w tygodniu :mrgreen:
szczeslaw napisał/a:
michal_g84 napisał/a:
troche nie wygodnie trzyma się kierownicę na 9 i 15 bo nie obejmiesz jej palcami bo łączenia kierownicy są właśnie na 9 i 15

Niewygodnie? Zawsze tak jeżdżę i jest to o niebo wygodniejsze niż 13:50

michal_g84 napisał/a:
no to coś nie tak się uczyłeś bo zawsze było na 10 i 14, troche nie wygodnie trzyma się kierownicę na 9 i 15 bo nie obejmiesz jej palcami bo łączenia kierownicy są właśnie na 9 i 15

Ja tam uważam że 9 i 15 jest wygodnie i bezpiecznie jak tzreba szybko zareagować - poza tym nie muszę byż az tak punktualny :mrgreen: