Outlander II GEN Techniczne - Powolne wycieraczki
Grzesiek_o - 17-07-2013, 22:45 Temat postu: Powolne wycieraczki Witam przyjaciół.
W ostatnich dniach pojawił się u mnie problem z wycieraczki. Jak trochę pokropiło pyknąłem dźwignią w górę. Wycieraczki doszły do końca, zaczęły wracać i stanęły w połowie szyby. Po powtórzyć pyknieciu wróciły na miejsce. A teraz niby działają ale jakoś tak powoli. Nie jest to kwestia tarcia gum o szybę (sprawdzałem ). I potrafią się zatrzymać na ułamek sekundy.
Czy mieliście podobne problemy? Jak udało się je wam rozwiązać?
Pozdrawiam Grzesiek
lexus - 17-07-2013, 22:49
Prawdopodobnie zatarty mechanizm ,musiały długo stać ,albo wilgoć lub woda ,miałem tak kiedyś w lagunie i udało się rozebrać i przesmarować ale nie wiem jak u miśka czy jest dostęp czy trzeba rozbierać pół auta
rezon - 18-07-2013, 07:43
lexus napisał/a: | Prawdopodobnie zatarty mechanizm , | Popieram. ROzbierać, smarować póki się da coś zrobić. Jak staną na dobre to już tylko wymiana.
Grzesiek_o - 18-07-2013, 15:43
Jasne. Dzięki. Czyli naprawa mechaniczna. Powinno się udać.
Mam nadzieję, że nie podzielę losu Primery - gdzie ramię wycieraczki puknęło i szyba do wymiany. Tam w silniku smar przedostawał się na styki wyłącznika i izolował. Po wytarciu wszystko wróciło do normy.
Pozdrawiam
lexus - 18-07-2013, 15:45
Grzesiek_o napisał/a: | Mam nadzieję, że nie podzielę losu Primery - gdzie ramię wycieraczki puknęło i szyba do wymiany. Tam w silniku smar przedostawał się na styki wyłącznika i izolował. Po wytarciu wszystko wróciło do normy.
| .Nie chciałem cie straszyć ale to normalne przy tej naprawie ja też miałem szybke lekko pękniętą od dołu,trzeba uważać
|
|
|