Outlander I GEN Techniczne - Kontrolka/sterownik od gazu gdzie umiescic?
monsun - 19-07-2013, 08:41 Temat postu: Kontrolka/sterownik od gazu gdzie umiescic? Witam,
bede instalowac w przyszlym tygodniu w swoim outku lpg i zastanawialem
sie nad ergonomia i estetyka umieszczenia kontrolki/przelacznika gazu na tablicy
rozdzielczej, gdzie macie to w swoich outkach?
Jesli ktos moze niech pstryknie zdjecie:)
Dzieki!
dinero47 - 20-07-2013, 23:49
Ja mam mały przełącznik kwadrat 1,5 x 1,5 cm tuz pod popielniczką, bo tam było najprościej zamontować.
W@sio - 21-07-2013, 12:52
j.w. również umieścilem między popielniczką a lewarkiem zmiany biegów i w ogóle nie rzuca się w oczy, zawsze jeszcze masz schowek pod kierownicą po lewej stronie
zawi - 21-07-2013, 15:36
Ja kupiłem już z gazem więc nie miałem wyboru ale myśle że zrobione jest to dość estetycznie i nie szpeci kokpitu
Uploaded with ImageShack.us
monsun - 22-07-2013, 09:06
Dzięki wszystkim za informacje;)
Student - 22-07-2013, 22:33
Umieść w schowku np. na okulary i tak do niczęgo nie jest potrzebny na konsoli.
zawi - 22-07-2013, 22:54
Mi tam się ona przydaje, bynajmniej w Colcie, w momencie kiedy chce żwawiej się zebrać manualnie załączam benzynke szybkie manewry wyprzedzania a później znowu przerzucam się na gaz więc wygodniej mieć to gdzieś pod ręką Pewnie wiele osób stwierdzi że jak gaz jest dobrze wyregulowany to nie ma różnicy między Pb a LPG ale ja i tak uparcie twierdze że Benzyna to benzyna inna kultura pracy silnika
plecho1 - 22-07-2013, 23:53
zawi, jeśli masz gaz sekwencyjny IV generacji i autko gorzej się zbiera na gazie, to dla dobra silnika męcz swojego gaziarza aby właściwie wyregulował instalację, bo czy jedziesz na benzynie czy na gazie, to auto powinno się tak samo zbierać. Kiedy jednak ma muła na gazie to najczęściej oznacza, że chodzi na ubogiej mieszance, co może spowodować wypalenie się zaworów i gniazd zaworowych w głowicy.
Marcino - 23-07-2013, 10:30
zawi napisał/a: | w momencie kiedy chce żwawiej się zebrać manualnie załączam benzynke szybkie manewry wyprzedzania a później znowu przerzucam się na gaz więc wygodniej mieć to gdzieś pod ręką |
Jak bym tak jeździł to.... musiałbym mieć przycisk zamontowany w pedale gazu. U mnie nie ma czasu na myślenie na przełanczanie. Ma jechać na LPG tak samo.
Generalnie zamontuj tak aby ci nie świeciło ciągle w oczy, a żebyś mógł spojrzeć łatwo ile LPG zostało.,
monsun - 24-07-2013, 20:12
skonczylo sie tak ze zamontowalem pod lewarkiem hamulca recznego gdzie oryginalnie sa chyba przyciski od sterowania podgrzewaniem foteli u mnie pusta klapka
elektryk - 25-07-2013, 09:56
monsun napisał/a: | skonczylo sie tak ze zamontowalem pod lewarkiem hamulca recznego gdzie oryginalnie sa chyba przyciski od sterowania podgrzewaniem foteli u mnie pusta klapka | Alternatywnie w tym miejscu może być coś co mnie przypomina uchwyt na monety/żetony.
|
|
|