Outlander I GEN Techniczne - [I 2.4] kONTROLKA OD PALIWA
bulius - 23-07-2013, 14:07 Temat postu: [I 2.4] kONTROLKA OD PALIWA Witam, jak może być przyczyna świecenia się kontrolki zbyt dużego zużycia paliwa?
elektryk - 23-07-2013, 21:45
A jak wygląda taka kontrolka?
bulius - 23-07-2013, 22:13
w zasadzie to pali się czek silnika na żółto. Sprzedający coś mówił, że po podpięciu do kompa pokazało że sygnalizuje za duże zużycie paliwa. To może sondy lub kat, choć nierówno pracuje to może też regulacja zaworów wystarczy
elektryk - 23-07-2013, 22:52
Kontrolka sygnalizuje błąd w sterowniku silnika, nie przemawia do mnie teoria sprzedającego o tym że jest to błąd związany za dużym spalaniem. Tak czy siak trzeba odczytać kompa, zobaczyć jak błąd i będzie można dalej szukać przyczyny.
bulius - 24-07-2013, 07:09
dałem sobie spokój bo oprócz tego dochodzą dziwne odgłosy przy odpalaniu i stuki puki w zawieszeniu i na tylnym moście przy mianie biegów. A do tego 2,4 mivec czyli gaz też odpada.
Student - 24-07-2013, 08:08
Spalanie stukowe więc może być wszystko zaczynając od czujnika a kończąc na wtryskach . Sprzedający dobrze wie co jest tylko koszty usunięcia duże i olał sprawę.
elektryk - 24-07-2013, 09:17
bulius napisał/a: | dałem sobie spokój bo oprócz tego dochodzą dziwne odgłosy przy odpalaniu | Może rozrusznik, może pasek rozrządu, pasek alternatora, może tłumik drgań skrętnych w tarczy sprzęgła.....
Student napisał/a: | Spalanie stukowe więc może być wszystko zaczynając od czujnika a kończąc na wtryskach . Sprzedający dobrze wie co jest tylko koszty usunięcia duże i olał sprawę. | Czytaj dokładnie, stuki są z tylnego mostu.
Student - 24-07-2013, 10:56
Kontrolka ECU i zwiększone spalanie jest jednym z objawów SPALANIA STUKOWEGO .
Pisać dalej co do wymiany .....
Pozdrawiam .
lexus - 24-07-2013, 11:46
Jezu Jak można kupić auto z palącą kontrolką check engin
Student - 24-07-2013, 11:51
Trzeba mieć jaja
elektryk - 24-07-2013, 12:49
lexus napisał/a: | Jezu Jak można kupić auto z palącą kontrolką check engin |
Student napisał/a: | Kontrolka ECU i zwiększone spalanie jest jednym z objawów SPALANIA STUKOWEGO . | Demonizujecie, ja kupiłem z kontrolką od błędu testu katalizatora (ale nie sondy), ale od bardziej zaufanego sprzedawcy.
Większe spalanie może być skutkiem ciężkiej nogi czy przesiadki do nowego cięższego auta.
Student napisał/a: | Kontrolka ECU i zwiększone spalanie jest jednym z objawów SPALANIA STUKOWEGO. Pisać dalej co do wymiany ..... | Ja z wrodzonej ciekawości chętnie posłucham.
|
|
|