To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lancer Ogólne - Części z USA do Mitsu - jak sprowadzić?

yaru23 - 24-07-2013, 15:57
Temat postu: Części z USA do Mitsu - jak sprowadzić?
Cześć chciałbym sprowadzić kilka cześci z USA do Lancera z 2007 (miska olejowa, tarcze, klocki, opony zimowe).
Kto z Was sprowadzał, jak z dostępem do części zamiennych. Jaka jest różnica w cenie do oryginalnych. Co z cłem i przesyłką. Jeśłi ktoś zna dobrze temat prośba o info tez na priv.

tomaszekk7 - 12-11-2013, 15:53
Temat postu: Re: Części z USA do Mitsu - jak sprowadzić?
Ja kupowałem kilka części do Lancera 2008 r. Oczywiście części oryginalne, bardziej opłaca się kupić w USA niż w ASO . Co do cła i podatku .Jeśli koszt przesyłki przekroczy 200 $ doliczane jest cło 5 % i podatek 23 %.
zeb74477 - 07-12-2013, 15:30

Witam kolegę !!!

Na Twoim miejscu zadzwonił bym do JAPANEZE - potrafił dla mnie sprowadzić czujnik położenia wału do Galanta Hameryckiego - i to część nową, w bardzo rozsądnej cenie...

Pozdrawiam zeb'ER

mitzek - 17-03-2014, 11:44
Temat postu: Re: Części z USA do Mitsu - jak sprowadzić?
tomaszekk7 napisał/a:
Ja kupowałem kilka części do Lancera 2008 r. Oczywiście części oryginalne, bardziej opłaca się kupić w USA niż w ASO . Co do cła i podatku .Jeśli koszt przesyłki przekroczy 200 $ doliczane jest cło 5 % i podatek 23 %.

Potwierdzam informację o cle i vat.

figi - 17-03-2014, 12:44

Kupowałem w zeszłym roku części z USA. Cena czesci + przesylka 45$, cło na częsci jest chyba 4,5% z tego co sprawdzałem w tabeli taryf (pewnie zależy jakie części) i od całości (razem z ceną wysyłki) dolicza się VAT 23%.

Wszystko razem wyszło mi i tak taniej niż kupić w ASO w Polsce :) .