Outlander I GEN Techniczne - [I 2.0T] OUTLANDER TURBO - różnice
Fidel - 26-07-2013, 14:51 Temat postu: [I 2.0T] OUTLANDER TURBO - różnice Witam,
Piszę w takiej sprawie miałem EVO VIII do zeszłego roku ale sprzedałem. Teraz mam e61 530xi ale szukam outlandera TURBO bo zawsze mi się podobał i mam okazję kupić z przetartym bokiem. Żeby auto było zrobione dobrze to zderzak, błotnik i drzwi muszą zostać wymienione teraz pytania:
Czy różnią się one od zwykłej wersji?
Jeśli tak to czym?
Może ktoś wie gdzie można kupić te elementy poza ASO?
Będę wdzięczny za podpowiedzi!
elektryk - 26-07-2013, 22:48 Temat postu: Re: OUTLANDER TURBO - różnice
Fidel napisał/a: | Może ktoś wie gdzie można kupić te elementy poza ASO? | Wybór jest ASO albo szroty (w tym allegro, ebay, etc). Nie ma sklepów z "częściami do Outlanderów".
Fidel - 27-07-2013, 06:31
Wiem ze ebay i allegro tylko glownie zalezy mi na tym by dowiedziec sie czy np drzwi, progi czy zderzak roznia sie wygladem zwykly outlander od turbo?
elektryk - 27-07-2013, 08:31
Fidel napisał/a: | Wiem ze ebay i allegro tylko glownie zalezy mi na tym by dowiedziec sie czy np drzwi, progi czy zderzak roznia sie wygladem zwykly outlander od turbo? | Musisz porównywać konkretne egzemplarze. Pewnie po VIN dałoby się sprawdzić czy są 100% zamiennikami. Przykładowo zderzak przedni może mieć wycięte dziury pod spryskiwacze przednie albo są dwa rodzaje halogenów (lub w ich miejsce zaślepki). Drzwi to mi przychodzi do głowy tylko wewnętrzna tapicerka, ew od anglika przednie prawe mogą mieć panel sterowania szybami.
desti - 27-07-2013, 09:05
Tak jak w temacie nie ma różnicy, ale musisz jak już kupić części z Outka poliftowego czyli od 2005 roku. W Turbo przedni zderzak ma dyfuzory i atrapę nerki a nie siatkę i ma okrągłe halogeny tak, że przedni zderzak tylko musisz od Turba kupić reszta nie ma różnicy co do błotników to w wersjach poliftowych są już nakładki na błotnik, a drzwi wszystkie te same.
[ Dodano: 27-07-2013, 09:07 ]
A no i nigdy nie spotkałem Turbo w wersji Angielskiej
Fidel - 29-07-2013, 10:03
Co do blachy zderzakow itp to już wiem a tak na przyszłość czy zawieszenie, napędy pół osie są te same co w zwykłym outlanderze?
mechanik - 29-12-2013, 14:00
ostatnio przerabiałem taki temat , w drzwiach z 2006 w wersji turbo jest inny rozstaw śrub pod zamek niz w starszych, kupiłem dzrwi z 2004 roku i to była jedyna róznica oczywiście nie licząc braku otworów pod tylną listwe na drzwi.
|
|
|