[92-96]Colt CA0 - [ALL] CA0 --> Pasek klinowy a zrywność autka??
Anonymous - 15-01-2007, 23:42 Temat postu: [ALL] CA0 --> Pasek klinowy a zrywność autka?? Witam!
No i znowu mam problemik a mianowice zaczął mi piszczec pasek klinowy ten co idzie do pompy wodnej (bardziej naciągnąć sie nie da) i od tego czasu autko strasznie sie muli czy jest to mozliwe??? Czy pasek moze miec na to wpływ???
Dodam ze ładowanie chyba jest ok bo nie zauważyłem zadnych problemow z odpalaniem, swiatła tez swieca ok wiec wydaje mi sie ze to nie prad... ale jezeli to nie pasek to co.
Dodam ze wszystkie elementy eksploatacyjne jak kable swiece filtry wymienione ok 2 miesiecy temu. Akumlator nowka. Zapłon takze ustawiony i na 100% dobrze. HELP
Pozdrawiam
josie - 16-01-2007, 00:33
Może być walnięty akumulator albo alternator, co za tym idzie bardzo duże opory kręcenia alternatorem - pasek ledwo łapie przyczepność, silnik obciążony.
Albo pasek piszczał (ze starości, nie ze słabego naciągu) i po naprężeniu na max padło (przytarło się) łożysko alternatora.
Anonymous - 16-01-2007, 01:48
ale jezeli padnie lozysko w alternatorze to cyba ni epowinno byc ladowania a u mnie z pradem tak jak mowilem jest wszystko ok sprawdzalem miernikiem i ladowanie jest w granicach normy 14v cos tam??
Krzyzak - 16-01-2007, 08:09
moze miec wplyw poniewaz sklad mieszanki jest ustalany takze z uwzglednieniem napiecia ladowania - wiec sprawdz jakie masz napiecie na aku podczas dzialania silnika (na roznych obrotach)
josie - 16-01-2007, 09:33
Dobrze naciągnięty pasek powinien się dać się "wywinąć" o około 90st. Sprawdź jak jest u Ciebie. Zbyt mocny naciąg paska skutkuje przyspieszonym padnięciem łożyskowania alternatora i pompy.
Anonymous - 17-01-2007, 20:10
Hej
U mnie pasek juz na bank ma dosyc wiec pojechałem do sklepu kupic nowy i tu ciekawostka..!!
Koleś wyciągnal katalog BOSH`A w ktorym czarno na białym pisze ze rozmiar to 13x800 wziałem przymierzylem i... dupa za długi;( Niestety Pan ze sklepu nie potrafił mi powiedziec jaki mam w takim razie kupic!
Wiec pytanie do was jaki rozmiar powinien byc tego cholernego paska???
Pzdr
Ps na moje oko to bedzie cos kolo 13x600 albo 610 ale wole miec pewnosc!!
Anonymous - 22-01-2007, 13:10
kup firmy contitech...ostatnio kupilem i nie bylo problemu z dopasowaniem..dlugosci nie jestem w stanie podac..
Anonymous - 22-01-2007, 14:46
Juz sie dokopałem:)
Długość tego paska to 13x600
Pozd
[ Dodano: 06-02-2007, 01:11 ]
Z braku czasu dzisiaj dopiero wzialem sie za miska...
Paski wymienione, ale okazało sie ze profilaktycznie bo dalej sie mulil:(
Rozwiazanie:
Padł mi katalizator, wydech był niedrozny;)
Po zdjeciu katalizatora znowu rakieta wiec problem rozwiązany dzieki za pomoc
pzdr
|
|
|