Lubelskie - Loty/skoki tandemowe - gdzie na Lubelszczyźnie
_Slawek_ - 26-07-2013, 15:11 Temat postu: Loty/skoki tandemowe - gdzie na Lubelszczyźnie Pomocy Potrzebny prezent z dużą dawką adrenaliny, a okazuje się że krucho pod tym względem u nas
Czy ktoś się orientuje gdzie w naszym województwie można skorzystać z takich atrakcji?
Skoki spadochronowe tandemowe z tego co się orientowałem to w tym roku tylko poza LU, ale zostaje jeszcze motolotnia, paralotnia itp. z tym, że też nic do tej pory nie udało się znaleźć Może chociaż jakieś bungee?
W@sio - 27-07-2013, 09:43
Pytałeś na lotnisku w Radawcu, mieszkam w pobliżu i niemal codziennie skaczą spadochroniarze, więc może warto zadzwonić/podjechać i zapytać
_Slawek_ - 31-07-2013, 17:16
Niestety lubelskie to pod względem takich atrakcji czarna dziura jak na razie. Można wprawdzie skakać lub sobie polatać...
...ale solo
A do tego potrzebne wcześniej odpowiednie przeszkolenie.
bastek - 01-08-2013, 16:43
bungee daj sobie spokój
motolotnia-wiem, ze jest w krasnymstawie jeden facet co lata, jest trenerem. popytać?
wiem też, ze wój ludwina (taka gmina co się na pojezierze jedzie) lubił oblatywać swoje włości na motolotni. czyli pewnie w łęcznej coś jest
znajomi skorzystali z tej f-my http://www.skoczek.com.pl/
(mnie namawiali ale to nie dla mnie....). jechali do w-wy, ale f-ma ich wywiozła gdzieś poza stolicę
a tu masz z radawca
http://skoki.lublin.prv.pl/
wiem, że skoki tandemowe były dawno temu (znam jednego pilota śmigłowca ratunkowego- teraz już emeryt, bazę mieli w Radawcu - on też skakał jako trener
nota bene, LPR (lotnicze pogotowie ratunkowe miało w ofercie szkolenie na śmigłowcu, z mozliwoscią lotu jako pilot. tym to latałem, ale to adrenaliny nie ma nic.....
_Slawek_ - 01-08-2013, 23:08
Ale nie tandemowe
Aby zacząć skakać ze spadochronem wystarczy tylko przejść badania lotniczo-lekarskie (bezproblemowo) oraz zaliczyć kurs teoretyczny i praktyczny zakończony egzaminem.
Już nieaktualne, dzisiaj pękła 40-tka i może to i lepiej, że obyło się bez skoku to serce nie pękło ...i spodni nie trzeba wymieniać ...i ja w odwecie może nie dostane kiedyś takiego prezentu
bastek - 02-08-2013, 06:18
dałemk linka, ponieważ na samym dole strony jest reklama
skoki w tandemie, nazwisko i tel.
|
|
|