Carisma - Techniczne - Lampa tyl wymiana
jedras - 15-01-2007, 23:58 Temat postu: Lampa tyl wymiana Witam.....
Ktos wczoraj przyp....mi w lampe tylna glowna w błotniku i w zwiazku z tym mam pytanko. Czy moze ktos wymienial i wie czy wystarczy wyjac zaslepke ktora sie wyjmuje przy zmianie zarowek czy trzeba demontowac cale boczne plastiki na blotniku i belce bagaznika. Jesli to mozliwe to bym prosil o szczegolowy opis krok po kroku od czego zaczac i co po koleji odkrecac, wyciagac, wyrywac gdzie walic młotem i na co uwazac bo mozna złamac, urwac zgiac.......................
a moze ktos ma dobry namiar na uzywane lampy za grosze nie allegro
Chooper - 16-01-2007, 00:28
nic więcej powiedzieć sie chyba nie da...
zaglądałeś tam wogóle? lampa trzyma sie chyba łącznie na 7 nakrętkach "10", odkręcasz i wyciągasz...
jedras - 16-01-2007, 00:35
dzieki
zagladalem po ciemaku i srednio cos bylo widac.
Pytam bo nie mam czasu siedziec trzy godziny nad wymiana lampy a niestety jak sie robi takie rzeczy od czasu do czasu i po raz pierwszy to sie schodzi czasowo no i pogoda dmiaca coby nie wyrwala klapy a wogole to po awarii kompa nie mam manuala
jeszcze raz dzieki..........
Matejko - 16-01-2007, 00:36
co tam rysunki
jak sciagniesz zaslepke to zobaczysz sruby na nasadowa 10-tke odkrecasz i masz lampe w reku
saphire - 16-01-2007, 11:18
Jak sensorki cofania zakładałem to kable z nich pod lampami tylnymi wpuszczałem do wnętrza - kilka śrubek i 5 minut kręcenia kluczem i lampa zdjęta - błyskawiczna robota.
|
|
|