Off Topic - wideoradar i mandacik...
stanik - 16-01-2007, 09:41 Temat postu: wideoradar i mandacik... Witam
Jak już się "pochwaliłem" w codziennej dyskusji dostało mi się piękną fotkę za przekroczenie prędkości. Wiadomo, konsekwencje trzeba ponosić, ale.... nie powiem aby kwota zaproponowana mi odpowiadała. I teraz pytanko, do tych co mieli do czynienia z takimi fotkami (może jest ktoś taki) czy jak pojadę do tej straży miejskiej (i tak muszę bo samochód nie jest na mnie) da się coś "utargować"?
Pozdrawiam
Anonymous - 16-01-2007, 09:46
pewnie ze sie da utargowac,
straz miejska nie ma prawa tobie wypisac wezwania za to, tylko policja.
wiecej tu http://motoryzacja.interi...ozne,807937,415
stanik - 22-01-2007, 21:33
no niestety, nie dało się utargować, siedziały trzy Panie które były od samych drzwi bojowo nastawione i powiedziały że ta droga która jechałem to jest bardzo niebezpieczny odcinek i 400 jest jak najbardziej zasadne (widełki są od 300 do 400 za ta prędkość).
Ale... mandat mam wystawiony przez straż miejska, natomiast na pytanie o te ustawy i rozporządzenia Panie stwierdziły (bardzo fajnie) ze to chyba nie w warszawie na co zapytałem czy w warszawie to inne prawo obowiązuje.
Pozdrawiam
michal_g84 - 30-01-2007, 12:32
Właśnie dziś widziałem w tvn turbo program "Uwaga pirat", złapali tam Pana w wiśniowym Mitsubishi Galant model taki jak ma Krzyżak, ciekawe czy to któregoś z mitsumaniaków zatrzymali. Fajnie gość się tłumaczył, że zwolnił sprawdził że Panowie nie mają czapeczek i myślał że to nie policja a tu niespodzianka
gulgulq - 30-01-2007, 13:54
..masz opisane w artykule wyjaśnienie, na twoim miejscu ja bym się odwoływał. Prawo jest jedno w Polsce a wspomnianym wyroku można się posługiwać.
Co do wysokości to ja przekroczyłem o 29 w mieście i widełki miałem od 100 do 200 zł. Oczywiscie wynegocjowałęm 100 zł ... i 4 punkciki.
Anonymous - 30-01-2007, 16:08
michal_g84 napisał/a: | Właśnie dziś widziałem w tvn turbo program "Uwaga pirat", złapali tam Pana w wiśniowym Mitsubishi Galant |
... a ja ostatnio widziałem Drogówkę TV 4 walneli Mitsu Lancera (model około 1997 z CB radiem) "cywilnym" Mondeo na video radar chyba zachodniopomorskie tablice miał
tomusn - 30-01-2007, 22:10
a zapodajcie zdjęcie kiedyś z wideoradaru bo nie widziałem...
stanik - 30-01-2007, 23:03
ja swojego juz nie mam, bo zabrali mi jak pobieralem mandat, ale wyglada mniej wiecej tak:
Zdjęcie zajmuje jakies pół strony A4 od góry a pod spodem jest cały opis a na drugiej stronie jest propozycja (w moim przypadku była nie do odrzucenia) cenowa, punktowa i pouczenie prawne.
I jeszcze na zdjęciu u mnie była taka miniaturka twarzy (zbliżenie z dużego zdjęcia) i miniaturka tablicy rejestracyjnej na tej samej zasadzie.
Pozdrawiam
McDoune - 30-01-2007, 23:59
ładniusie może by też takie do albumu rodzinnego nabyć ;P
Anonymous - 31-01-2007, 08:31
McDoune napisał/a: | ładniusie może by też takie do albumu rodzinnego nabyć ;P |
Tylko cena trochę za wysoka
Ale co tam, można się potem na starość dzeciom chwalić jakie to dziadek rajdy uprawiał za młodu
gulgulq - 31-01-2007, 08:38
..ja strasznie chciałem żeby mi dali zdjęcie ..bo wiadomo ramka i na ściane ..ale niestety panowie powiedzieli ze nie daja bo to dowod w sprawie icos tam cos tam...
Anonymous - 31-01-2007, 08:48
gulgulq napisał/a: | ..ja strasznie chciałem żeby mi dali zdjęcie ..bo wiadomo ramka i na ściane ..ale niestety panowie powiedzieli ze nie daja bo to dowod w sprawie icos tam cos tam... |
Szybko było podskoczyć na xero
Anonymous - 31-01-2007, 11:00
Z pozycji autka na zdjęciu widać że ledwo go złapali; gdyby jechał >130, to mogliby go tylko pocałować...
cns80 - 06-06-2007, 09:19
Panie i Panowie. Potrzebuję szybkiej pomocy. Dostałem wezwanie na komisariat i domyślam się w jakiej sprawie . Jakoś nie uśmiecha mi się tego płacić , bo chociaż nie znam jeszcze ceny to będzie bardzo wysoka . Kiedyś słyszałem że muszą mi wysłać wezwanie w ciągu 3 m-cy, ale nie wiem czy to prawda. Czy ktoś może przywołać jakieś przepisy lub artykuły prasowe w tej sprawie ??? Napiszcie o co tu chodzi, bo sesję fotograficzną miałem 28 stycznia.
Z góry wielkie dzięki.
Student - 06-06-2007, 11:07
Jak to nie dali zdjęcia to jest twoje zdjęcie i maja obowiązek oddać , jeżeli chcą mieć dowód to niech zrobią odbitkę.
A co do prędkości nawet gdyby miał 150 to i tak radar złapie, nie ma się co czarować, wycinka prawdopodobnie powstała bo z prawej było inne auto które tez dostało zdjęcie a może nie
|
|
|