To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - skrzyżowanka

Chooper - 16-01-2007, 22:30
Temat postu: skrzyżowanka

a co u nas ??

Albania nas doganiia...nasze pokolenie chyba nie doczeka takich dróg....

Robson86 - 16-01-2007, 22:50

:shock: :shock: hehehe ...my na pozadne autostrady nie mozemy sie doczekac, a co dopiero na takie...(nie wiem jak to ujac....skrzyzowania :?: :mrgreen: :mrgreen: )
Anonymous - 17-01-2007, 09:29

A nawet jeżeli to już widzę jak kapelusznicy się na czymś takim gubią - piękna wizja :mrgreen:
Krzyzak - 17-01-2007, 09:52

ja juz w autostrady w PL nie wierze - po prostu nie ma szans na siec drog jaka maja np. niemcy
Student - 17-01-2007, 09:57

A JA osobiście uważam że takie drogi sa nam nie potrzebne bo jak by były to i tak drogowcy by je źle oznakowali i do domu bym nie trafił, a tak to mam 1 znak na 10km i wszyscy wiedza gdzie jechac :lol:
Karwoś - 17-01-2007, 23:03

Oj nie - to nie są skrzyżowania bo na autostradach takich nie ma.
W polsce średnio na 1km przypada ponad 20 znaków - a nawet pod 40 dochodzi
W Polsce nigdy tego nie zrobią bo nie ma gdzie - a jak jest gdzie to nie ma za co bo wszystko juz rozkradli
A najgorzej oznakowanym miastem w Polsce jest Warszawa - wyobraźcie sobie 4 pasy - pierwszy znak - Białystok w prawo - kolejny nad jezdnią wskazuje białystok dwa lewe pasy prosto - za tym znakiem na tych dwóch pasach strzałki w lewo. Okazuje się że trzeba było jechać pasami prawymi z których trzeba było skręcić w lewo.

Normalnie komedia.

Albo w Katowicach (to tylko 1 przykład reszta była wporządku) - dojeżdzam do wjazdu na dwupasmówkę - w lewo Łódź w prawo piotrków i warszawa (to już mnie zdziwiło) - skręcam w prawo wjeżdzam na dwupasmówkę odwracam się a tam Warszawa Łódź prosto - tyle że w kierunku przeciwnym niż jadę - i trzeba było zawracać.

[ Dodano: 17-01-2007, 23:07 ]
Zjeździłem ponad 70000 km w USA i ani razu nie było źle postawionego znaku - nad jezdnią znak informujący który pas prowadzi w jakim kierunku - nie ma nic że jakieś miasto w prawo czy w lewo tylko czy gdzie dany pas prowadzi - nie sposób się pomylić. A w Polsce (w Wawie) najpierw znak gdzie trzeba skręcić potem znak nad jezdnią gdzie prowadzi dany pas a potem okazuje się że dany pas prowadzi w odwrotnym kierunku. A podobno mieli już dawno zająć sie oznakowaniem stolicy.

Student - 18-01-2007, 07:13

Ja biję do tego że u Niemiaszków jak masz skręcać gdzieś to jest 1 znak potem nast. potem 3 nast, i już przy samym skręcie ostatni a u nas 1 znak gdzie masz skręcić i dalej pustka.