To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Nowy Lancer Sportsback 1.6 Invite +gaz czy warto?

wyspa911 - 10-08-2013, 11:05
Temat postu: Nowy Lancer Sportsback 1.6 Invite +gaz czy warto?
Witam forumowiczów, od jakiegoś czasu poszukuje nowego samochodu dla mojej mamy, z racji tego że jestem fanem marki, oglądanie samochodów zaczęliśmy od salonu Mitsubishi. Na początku w grę wchodził Colt 1.3 z 2012r, ale z kilku powodów odłożyliśmy sprawę na później. Po przemyśleniu wszystkiego jeszcze raz postanowiłem pokazać mamie Lancera X, ponieważ robi przebiegi ok 25-30 tys rocznie myślę że to autko będzie dużo wygodniejsze i bardziej funkcjonalne niż maleńki Colcik. Zdecydowaliśmy się na Sportsbacka 1.6 Invite z 2012r z zakładaną w serwisie instalacją gazową firmy A.C. I tu moje pytanie, czy jest tu ktoś kto kupił podobny samochód z gazem? Jak się ten samochód z nim zachowuje, dodam że gaz jest wręcz konieczny bo przy takich przebiegach i cenie paliwa oszczędności będą spore. Pytanie nr 2, czy miał już ktoś jakieś problemy z Lancerem z tym silnikiem i jak wygląda cena części?
RalfPi - 10-08-2013, 12:04

Hej,
Ja mam Lancera 1.8 LPG z prawie fabryczną instalacją - kupuj i się nie zastanawiaj :)
Generlanie nie ma żadnych większych problemów - drobiazgi się zdarzają, ale masz 3 lata gwarancji, więc będzie dobrze :)
Należy pamiętać o tym, że raz na 50'000km albo 100kkm wydasz 500-1000zł na regulację luzów zaworowych - przynajmniej w 1.8 jest regulacja szklankami. Pewnie w 1.6 tak samo.
Pozdrowienia!

PS A jak masz wątpliwości to wpisz w opcji szukaj "1.6" albo "1.6 117KM "(bo chyba tyle ma) wśród Lancerów X i wyskoczą Tobie wszystkie istotne wątki.