To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - [I 2.4] Olej silnikowy

bulius - 13-08-2013, 12:22
Temat postu: [I 2.4] Olej silnikowy
Jakie oleje silnikowe lejecie i polecacie? Ewentualnie jakie filtry powietrza i oleju
qbas62 - 14-08-2013, 10:56

Witam. Ja u siebie wymieniałem w lipcu, i nie kupowałem z najwyższej półki. Moim skromnym zdaniem ma się zgadzać specyfikacja i ma być tani. Nie interesują mnie marki z najwyższych półek a z tych dolnych. Zawsze tak robiłem i wszystko było ok a obecny outek jest moim piątym pojazdem i teraz też nie zamierzam nikomu za samą nazwę kabzy nabijać. W lipcu w lidllu albo w biedronce kupowałem semisyntetyk - jakiej firmy już nie pamietam. Jak mechaniorowi powiedziałem w jakiej jest cenie to sam poleciał kupić (dla klientów oczywiście). Pozdrawiam.
desti - 14-08-2013, 19:44

Wiesz nie jest to jakieś super auto jak PORSCHE żeby trzeba było lać najdroższe oleje Ja w moim Outlanderze to leje Castrola 0W30, ale do twojego bym polecił 10W40 Castrola lub Mobila, a co do filtra to Filtrona wystarcza
bulius - 15-08-2013, 20:01

desti napisał/a:
Wiesz nie jest to jakieś super auto jak PORSCHE żeby trzeba było lać najdroższe oleje Ja w moim Outlanderze to leje Castrola 0W30, ale do twojego bym polecił 10W40 Castrola lub Mobila, a co do filtra to Filtrona wystarcza

a czemu półsyntety skoro zalany mam syntetyk? Póki nie będzie żarł oleju to nie będę cudował. Filtry kupiłem manna a olej może valvoline

desti - 17-08-2013, 08:54

bulius, Jak masz syntetyk to lej dalej tak jak piszesz ja zwyczajnie w świecie nie wiem czym masz zalany