To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant 2,5 V6 sedan 2001r. Zduńska Wola, prośna

Lukasjuve - 14-08-2013, 15:46
Temat postu: [EAx 97-04] Galant 2,5 V6 sedan 2001r. Zduńska Wola, prośna
http://otomoto.pl/mitsubi...-C28979696.html

http://www.fotosik.pl/pok...372eb760eb.html
http://www.fotosik.pl/pok...b4c0bd5b47.html
http://www.fotosik.pl/pok...bf6337070c.html

Cytat:

Model, Typ: Mitsubishi Galant VI, Sedan / Limuzyna
Rocznik: 2001
Przebieg: 154 857 km
Rodzaj paliwa: benzyna
Silnik: 2498 cm³ (Moc 161 KM / 118 kW)
Skrzynia biegów: manualna
Kolor: srebrny-metallic
Liczba drzwi: 4/5
Status pojazdu: sprowadzony / nieopłacony
Kraj pochodzenia: Niemcy

Cechy zewnętrzne:
alufelgi, światła przeciwmgłowe

Bezpieczeństwo:
ABS, poduszki powietrzne, immobiliser

Komfort:
el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, centralny zamek, wspomaganie kierownicy, tapicerka welurowa, tempomat

Historia:
pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, bezwypadkowy, garażowany

Opis pojazdu

do sprzedania Mitsubishi Galant z 2001 roku z silnikiem 2,5V6.
..sprowadzony z niemiec...I wlaściciel...książka serwisowa ...po wymianie jest: olej + filtry..płyny......autko sprawne technicznie, nie wymaga wkładu finnsowego ...środek zadbany ...wyposażenie standardowe jak w każdym Galancie :) klimatrocic sprawny..alefelgi na letnich oponach (stan bdb)..dodatkowo komplet opon zimowych na felgach stalowych...polecam i zapraszam
Dane kontaktowe*

Polska, zduńska wola (woj. łódzkie)

tel.:
+48 509 354 346

Warty uwagi? Jak za ten rocznik to chyba trochę niska cena?

matrixadam - 14-08-2013, 20:09

Jeśli chodzi o cenę, to po opłatach znacznie się ona zwiększy. Nie masz daleko, więc najlepiej zadzwoń, popytaj o wszystko (kiedy ostatni wpis w książce i takie tam), poproś o VIN, a jeśli po rozmowie będziesz dalej zainteresowany to jedź oglądać (daleko nie masz). W dziale sprzedaży jest poprzypinanych kilka tematów dotyczących co sprawdzać podczas kupowania, m.in. [EAx 97-04] [Galant EAxx 97-2003] FAQ przed zakupem .
Najlepiej będzie oczywiście zabrać kogoś będącego w temacie Galantów albo ogólnie samochodów żeby go dobrze na miejscu sprawdzić.

Polecam jeszcze przed kupnem auta obejrzeć ten materiał: YouTube

Iron.Falcon - 14-08-2013, 20:29

Lukasjuve napisał/a:
Warty uwagi? Jak za ten rocznik to chyba trochę niska cena?
wychodzi 2 tys euro w tym koszty handlarza i jego zarobek co stanowi na pewno nie mniej niż 500e. Wbij się na mobile.de i znajdź auto z takim przebiegiem od pierwszego właściciela świeżo po serwisie za 1500e :lol:

do 1800e na 20 samochodów tylko 2 są od niemca... a reszta od turka z placu.... powyżej tej ceny zaczynają się samochody od osób prywatnych.... co nie znaczy, że są to perełki z pierwszych rąk.

Lukasjuve - 14-08-2013, 21:26

Ja się liczę z tym że ten przebieg to nie jest oryginalny, w ogóle na te wszystkie ogłoszenia to mało który pewnie jest prawdziwy... prawie 15 letnie samochody i by 200tys. nie miały :D bardziej mi chodzi o to żeby nie był po jakimś większym wypadku ( a przebiegu niech ma i 250tys.). Dzwoniłem dogadałem się jutro jadę go obejrzeć (oczywiście biorę ze sobą znajomego mechanika). Filmik już kiedyś widziałem ale obejrzałem jeszcze raz a FAQ już kilka razy przeczytałem:) A tak w ogóle zna ktoś tego sprzedawcę?
Iron.Falcon - 14-08-2013, 21:31

te cyferki na liczniku kilometrów to najmniejszy problem....
Kod:
książka serwisowa ...po wymianie jest:[b] olej + filtry..płyny......autko sprawne technicznie[/b]
bardziej martwiłbym się tym fragmentem bo można go na 99% włożyć między bajki. Do 100 zł kosztuje konkretny przegląd auta w warsztatach Qservice i podobnych... umów się, że jeśli auto okaże się babolem to pokryje to sprzedający... a jak będzie OK to go kupujesz i bierzesz na siebie... bądź nie kupujesz i też bierzesz na siebie - będziesz wtedy coś wiedział. W dużym briefie jest historia użytkowników... zazwyczaj te od "pierwszego właściciela" mają tam 2-3 ;-) bo nikt na to nie patrzy :lol:

Lukasjuve - 14-08-2013, 21:45

Niby jak dzwoniłem to sam jeszcze potwierdził że olej i filtry wymieniał, ale wierzyć nie ma co. Jutro to akurat pewnie takie warsztaty będą zamknięte także się na oględzinach chyba skończy. Książka serwisowa z tego co pamiętam jak mówił to się skończyły wpisy w 2011 roku przy 120tys. przebiegu. Dzięki za rady, jutro się okaże co to za perełka.

Tak na marginesie byłem też oglądać tego w Pabianicach, na pierwszy rzut oka był całkiem ok... choć może to złudzenie ale przód jakoś dziwnie wyglądał, maska nie równo na światła zachodziła. Ale jak poczytałem opinie tutaj na jego temat to sobie odpuściłem.

Tomek - 14-08-2013, 22:09

olej i filtr to inwestycja poniżej 100 zł, więc nie ma się co podniecać takim "serwisem"
Lukasjuve - 17-08-2013, 18:45

Temat można uznać za zamknięty. Po długich oględzinach autko zakupiłem i już stoi u mnie w garażu, trwa rejestracja (swoją drogą ta akcyza zabójcza jest:/) :) . Tak w skrócie: silnik ok, zawieszenie ok, rdza to wiadomo gdzie nie gdzie się pojawia (nadkola pewnie po zimie będzie trzeba robić) a tak to drobne ryski i przetarcia w końcu to nie jest nowy samochód tylko 12 letni, elektryka sprawna, lakier mierzony miernikiem (lewa strona i tył ok na prawej i masce jakieś drobne przetarcie musiało być bo było lekko ponad 100). Na chwilę obecną jeden minus jaki mi przeszkadza to to że nie chce kluczyk wejść do zamka w bagażniku (trzeba od środka otwierać) ale to może jakąś poradę na forum znajdę:)

Jeszcze raz dziękuję za porady, przybył wam kolejny zadowolony Mitsumaniak :D

Iron.Falcon - 17-08-2013, 18:47

Lukasjuve napisał/a:
nie chce kluczyk wejść do zamka w bagażniku (trzeba od środka otwierać) ale to może jakąś poradę na forum znajdę:)

standard, mam to samo... na forum jest wątek. Powodzenia !

bbandi - 17-08-2013, 18:53

Lukasjuve napisał/a:
nie chce kluczyk wejść do zamka w bagażniku (trzeba od środka otwierać) ale to może jakąś poradę na forum znajdę:)

Miałem ten problem - psiuknięcie WD40 załatwiło sprawe :wink:

Iron.Falcon - 17-08-2013, 18:54

bbandi napisał/a:
Miałem ten problem - psiuknięcie WD40 załatwiło sprawe
u mnie nie chciało pomóc....
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=30
tu jest więcej info

bbandi - 17-08-2013, 19:10

Zależy czy stał u Turka czy popsuł się mechanizm :mrgreen:
fj_mike - 18-08-2013, 00:01

Lukasjuve, witamy w gronie posiadaczy Galanta EA :wink:

z silnikiem V6

promatti - 19-08-2013, 22:38

Iron.Falcon napisał/a:
bbandi napisał/a:
Miałem ten problem - psiuknięcie WD40 załatwiło sprawe
u mnie nie chciało pomóc....
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=30
tu jest więcej info

dzięki za linka, ostatnio też kupiłem Galanta ale nie mogłem znaleźć topiku :)

Lukasjuve
Ja swojego zakupiłem w tej samej cenie i jestem mega zadowolony jak coś sprawdz sobie moj temat o autku można porównać :)