Zloty i Spoty - ZLOT 2014 - propozycje organizacji
Seichan - 15-08-2013, 17:18 Temat postu: ZLOT 2014 - propozycje organizacji Niniejszym w imieniu regionu lubelskiego, składamy propozycję organizacji przez nasz region kolejnego - XII Zlotu Mitsumaniaków.
Jako miejsce kolejnego zlotu proponujemy ośrodek Wodnik nad jeziorem Firlej www.wodnikfirlej.pl (obecna strona jest już trochę nieaktualna, nowa dopiero w trakcie tworzenia)
Z informacji uzyskanych w ośrodku, oferuje on:
- ok. 300-400 miejsc noclegowych w hotelu, domkach i pawilonie
- część domków posiada aneksy kuchenne wraz z lodówkami, ale na miejscu są też:
- restaruracja, bar "okrąglak", stołówka
- dodatkowo możliwość rozbijania namiotów
- organizują opiekę nad dziećmi (animatorzy, dmuchany zamek itp.)
- kąpielisko strzeżone z ratownikami
- możliwość zorganizowania grilla z obsługą
- możliwość zorganizowania ogniska
- boisko trawiaste, które możemy przeznaczyć na parking
- 2 boiska do koszykówki + jedno do piłki siatkowej
- możliwość wynajmu rowerów lądowych (ścieżka rowerowa prawie dookoła całego jeziora) i rowerów wodnych
- można podjeżdżać pod same domki, żeby się rozpakować
- możliwość robienia grilla pod domkiem
- zwierzaki dozwolone, bez dodatkowych opłat - właściciel sprząta po pupilu
- śniadania i obiady dostępne na miejscu
- ośrodek jest ogrodzony poza częścią od jeziora, także nie da się go zamknąć dla ludzi z zewnątrz, ale można zapewnić, że na teren ośrodka będą mogły wjechać tylko samochody zlotowiczów
- w godzinach nocnych jest dwóch pracowników ośrodka, którzy pilnują terenu (możliwość wynajęcia dodatkowej ochrony)
- miejsce na dyskotekę (również w przypadku deszczowej pogody)
Oferta cenowa:
1. Cena za dobę za domek drewniany z łazienką z prysznicem: 256 zł za dobę
W sumie jest 8 sztuk domków drewnianych z pełnym węzłem sanitarnym, w tym:
- 2 domki 8-osobowe
- 5 domków 7-osobowych
- 1 domek 6-osobowy
Aneks kuchenny wyposażony jest w lodówkę i czajnik (ze względów ppoż brak kuchenki gazowej).
2. Cena za dobę za domek murowany 4-osobowy pełnym węzłem sanitarnym: 209 zł za dobę
Jest 5 domków 4-osobowych z aneksem kuchennym.
Na wyposażeniu aneksu - lodówka, czajnik, kuchenka gazowa, talerze, sztućce (brak garnków).
3. Cena za domek murowany 6-osobowy z pełnym węzłem sanitarnym bez aneksu kuchennego: 209 zł za dobę.
Jest 7 domków 6-osobowych.
Na wyposażeniu znajduje się czajnik
W każdym domku istnieje możliwość dokooptowania dodatkowego lokatora/ów w cenie 20 zł za osobę za dobę. Jednakże ośrodek nie dysponuje dodatkowymi łóżkami, stąd też w takim wypadku trzeba mieć własny materac czy karimatę.
4. Hotel - wszystkie pokoje mają pełny węzeł sanitarny.
W tym jest:
- 1 pokój 1-osobowy, cena: 76 zł za dobę, na wyposażeniu czajnik.
- 7 pokoi 2-osobowych, cena: 95 zł za dobę/ za pokój, na wyposażeniu czajnik.
- 2 pokoje 4-osobowe cena: 152 zł za dobę/ za pokój, na wyposażeniu czajnik.
- 1 pokój 4-osobowy z kominkiem, cena: 209 zł za dobę, na wyposażeniu lodówka i czajnik.
I oferta z drugiej części ośrodka, gdzie poza domkami z pkt 5, standard jest zdecydowanie, podkreślam: zdecydowanie niższy niż ofercie powyżej. Ta część ośrodka została niedawno zakupiona i póki co właściciel nie ma środków finansowych, aby dokonywać remontów.
5. Cena za domek drewniany 4-osobowy z pełnym węzłem sanitarnym bez aneksu kuchennego: 166 zł za dobę.
Jest 5 domków 4-osobowych.
6. Cena za pokój 2-osobowy w quasi-hotelu: 104 zł za dobę.
Jest 8 pokoi 2-osobowych z pełnym węzłem sanitarnym.
Tylko w jednym pokoju nie ma lodówki, pozostałe są w nie wyposażone.
7. Pawilon dysponuje:
35 pokojami 2-osobowymi, cena 85 zł za dobę
3 studiami 6-osobowymi, cena 180 zł za dobę
Pawilony to najsłabszy punkt ośrodka. Pamiętają one czasu PRL-u i właściwie chyba nic się od tamtego czasu nie zmieniło. Standard kolonijno-studencki. W pokojach nie ma toalet, są same umywalki i prysznice. W pawilonie znajdują się 4 toalety (po 2 toalety na każdym piętrze).
Ogólnie rzecz biorąc, jeśli ktoś chce się integrować, a nie siedzieć cały dzień w pokoju, to dla odpoczynku nocnego pawilon będzie wystarczający.
Mamy możliwość skorzystania ewentualnie również z sąsiedniego ośrodka Forest (pomiędzy ośrodkami jest bezpośrednie przejście), gdzie jest 27 domków 4-osobowych za 130 zł za dobę. Niestety tutaj również domki nie posiadają własnych łazienek, są tylko umywalki. Prysznice znajdują się w odrębnym budynku niż toalety. Prysznice są wyremontowane, toalety jeszcze nie.
8. Pole namiotowe:
- 15 zł za osobę dorosłą
- 10 zł za dziecko w wieku 2-10 lat
- 5 zł za dziecko do 2 lat
Podsumowując:
Z własnymi sanitariatami jest 200 miejsc noclegowych (w domkach, hotelu i quasi-hotelu).
W niższym standardzie (bez sanitariatów) jest 108 miejsc w domkach w ośrodku Forest i 86 miejsc w pawilonie. Łącznie: 194 miejsca.
Standard noclegów oferowanych przez ośrodek jest niższy niż w Wawrzkowiźnie.
Podane ceny nie podlegają dalszym negocjacjom. Właściciel ośrodka nosi się z zamiarem podwyższenia cen w przyszłym roku, co nie będzie miało jednak wpływu na ustalone dla nas ceny. Są to ceny, które gwarantuje nam ośrodek na 2014 r. Wskazana cena obowiązuje również w przypadku dłuższego pobytu.
I kilka zdjęć ośrodka:
Widok na lewo od wjazdu, w oddali drugi wjazd bezpośrednio na mini parking.
Wjazd do ośrodka:
Kilka zdjęć ogólnych:
Na prawo od boiska do koszykówki/siatkówki znajduje się sporej wielkości trawnik pełniący rolę boiska, który to idealnie nadaje się do wykorzystania jako główny parking, tak aby była szansa pomieścić wszystkie miśki i był do nich dobry dostęp z każdej lokalizacji:
Kolejne zdjęcie też nie do końca oddaje jego powierzchnię:
Widok tylko części od strony jeziora:
Plac, który w godzinach wieczornych można wykorzystać na przeprowadzenie dyskoteki:
W budynku widocznym w tle jest hotel, w którym są:
- 1 pokój 1-osobowy
- 7 pokoi 2-osobowych
- 2 pokoje 4-osobowe
- 1 pokój 4-osobowy z kominkiem
Domki drewniane. 8 sztuk, w tym:
8 sztuk domków drewnianych z pełnym węzłem sanitarnym, w tym:
- 2 domki 8-osobowe
- 5 domków 7-osobowych
- 1 domek 6-osobowy
Domki drewniane są wszystkie takie same, co do pozostałych, to są już w różnych standardach. Poniżej przykład domku murowanego:
Jest 5 domków murowanych 4-osobowych (z aneksem kuchennym i lodówką) i 7 domków 6-osobowych (bez aneksu kuchennego i bez lodówki).
Z wewnątrz na razie tylko spy photo. Na pewno część nie ma aneksów kuchennych i lodówek ale w końcu MM to jedna wielka rodzina i nie powinno być problemów z chłodzeniem produktów różnego zastosowania
Domki 4-osobowe z pełnym węzłem sanitarnym bez aneksu kuchennego. 5 sztuk.
Pawilon:
35 pokoi 2-osobowychy
3 studia 6-osobowe
Pokoje mają własne natryski, ale nie mają toalet. Toalety są w budynku, po 2 na każdym piętrze - łącznie 4 toalety.
Restauracja (śniadania/obady/kolacje):
Bar "Okrąglak" (pizza/hamburgery/hot dogi):
Duży grill:
A na koniec będzie najlepsze - duży basen, Marcin-Krak powinien być usatysfakcjonowany
Obiecana woda, bezpośrednio w sąsiedztwie prowizorycznego parkingu, oddzielona ścieżką rowerową.
Jednocześnie wskazuję osoby, które chciałbyby zorganizować XII Zlot MitsuManiaków:
Organizatorzy miejscowi:
1. _Slawek_
2. Seichan
3. inq
4. Jaro1974
5. tomasek
6. grzesiopol
7. W@sio
8. Soner
9. bastek
10. ANDREW
Organizatorzy zdalni:
1. mjsystem
2. tomek84
3. koszmarek
4. vendetta
5. emada
6. pamar
I jako zachęta, że wszystkie drogi prowadzą na lubelszczyznę - dystans do Firleja:
Białystok ~211 km
Gdańsk ~491 km
Szczecin ~751 km
Poznań ~460 km
Wrocław ~449 km
Katowice ~353 km
Kraków ~312 km
Tarnów ~255 km
Rzeszów ~208 km
Warszawa ~152 km
Łódź ~281 km
Kielce ~198 km
Lublin ~41 km
Czekamy na opinie
mkm - 15-08-2013, 21:45
Ja jestem za, a nawet przeciw
Lubelskie uwielbiam i chętnie pojadę
promatti - 15-08-2013, 23:17
pięknie na ten zlot przyjadę już swoim Miśkiem xD obiecuje xD
GóR3K - 16-08-2013, 02:17
Będę i ja
Bizi78 - 16-08-2013, 07:41
mkm, promatti, GóR3K, dyskusja o Zlocie 2014 jest w tym temacie :
http://forum.mitsumaniaki...t=82038&start=0
no chyba, że macie jakieś kontroferty to dawajcie tutaj .
mjsystem - 16-08-2013, 07:43
Profesjonalnie przedstawiona propozycja, to i zlot będzie perfekcyjny
Brawo Seichan, brawo lubelskie!!!.
Miejsce wydaje się być bardzo dobre, odległości troszkę dalekie dla zachodniego wybrzeża, ale na Mazury też niektórym było daleko.
Gratulacje!!!
Hubeeert - 17-08-2013, 00:01
Jestem za.
Jackie - 17-08-2013, 09:37
Jestem za i chcę domek, o!
Pozdrawiam
2006romek - 18-08-2013, 15:44
Super propozycja
Tomek - 20-08-2013, 09:14
Miejsce wybrane, temat zamykam.
Do luźnych dyskusji jest odpowiedni temat.
|
|
|