Nasze Miśki - CARISMA ELEGANCE
pyza - 17-08-2013, 13:44 Temat postu: CARISMA ELEGANCE witam od paru miesiecy jestem posiadaczem szczesliwym carismy
wersja elegance
rok produkcji 2000
1,8 benzyna GDI
122KM
przebieg 148000km
kolor srebrny
wyposazenie auta:
4xairbag
4x elektryczne szyby
podgrzewane lusterka
elektryczne lusterka
klimatyzacja
webasto
regulowana kierownica
podlokietnik
zmieniarka cd
fotele polskora
kierownica drewno
dodatki drewnopodobne i chrom
halogeny
centralny zamek
w aucie zrobilem:
wymiana paska wieloklinowego od klimy i wspomagania
olej 5W30 valvoline synpower i filtr oleju
zabezpieczylem przed skutkami zimy cale podwozie valvoline tectyl
pompka spryskiwacza szyby tylnej z zasysanieniem od spodu plynu(nie od boku) pasuje bez przerobek od golfII,polo
passat numery pompki 1198500200 JP
do zrobienia jest:
na dniach konserwacja progow i przestrzeni zamknietych
rozrzad kompletny
olej skrzyni biegow
plyn hamulcowy
plyn sprzeglowy
zdjecia postaram sie dzis wrzucic
[img] [/img][img] [/img][img] [/img] [img] [/img] [img] [/img] [img] [/img] [img] [/img] [img] [/img] [img] [/img] [img] [/img]
Drzemacz - 17-08-2013, 14:15
A gdzie są zdjęcia?? może widziałem twój wózek gdzieś na mieście
pyza - 17-08-2013, 17:25
Drzemacz napisał/a: | A gdzie są zdjęcia?? może widziałem twój wózek gdzieś na mieście |
sa juz zdjecia
Hugo - 17-08-2013, 21:19
Wygląda jak nowa
cwaniak - 17-08-2013, 22:25
Pierwsza moja Cari tez miała ten sam kolor
pyza - 18-08-2013, 11:22
nawet paski klinowe miala oryginalne firmy DAYCO ze znaczkami mitsubishi.jedo co mnie dziwi ze takie autko spoko a nie ma centralnego na pilota.mam trzy komplety kluczykow.a pilota brak czy jest jakas mozliwosc sprawdzenia auta po nr vin czy mial centralny na pilot?
wyderka - 18-08-2013, 12:10
nie byłeś czasem ostatnio w Nowym Targu?, bo widziałem podobną
pyza - 18-08-2013, 16:04
wyderka napisał/a: | nie byłeś czasem ostatnio w Nowym Targu?, bo widziałem podobną |
nie w tych rejonach mnie nie bylo
volve - 19-08-2013, 11:52
Istnieje duże prawdopodobieństwo, że masz 125 KM. Sprawdź, ile masz sond lambda.
pyza napisał/a: | a nie ma centralnego na pilota.mam trzy komplety kluczykow.a pilota brak |
Wersja elegance oczywiście miała centralny na pilota. Pewnie poprzedni właściciel zgubił...
pyza - 19-08-2013, 18:52
volve napisał/a: |
Istnieje duże prawdopodobieństwo, że masz 125 KM. Sprawdź, ile masz sond lambda.
pyza napisał/a: | a nie ma centralnego na pilota.mam trzy komplety kluczykow.a pilota brak |
Wersja elegance oczywiście miała centralny na pilota. Pewnie poprzedni właściciel zgubił... |
sonde lambda mam jedna wedlog nr vin mam 122KM?.to teraz nie wiem ile mam kucy .no to super jak jest to w standardzie w tej wersji pilot.na necie widzialem dwa rodzaje pilotow jeden w ksztalcie kijanki a drugi TRW kwadratowy ktory pasuje do mojego?czy to bez znaczenia?
volve - 19-08-2013, 18:55
Ja mam wersję Elegance z 2000r (data produkcji to bodajże październik 1999) i mam pilot TRW. Także u Ciebie powinno być tak samo.
pyza - 19-08-2013, 18:59
a z iloscia sond lambda to jak sprawa wyglada bo mam jedna to ile koni powinienem miec?moj elegance jest z sierpnia 2000 to chyba juz na pewno pilot trw?bo patrze na necie i te piloty w ksztalcie kijanki sa od starszych carism.jeszce szukam oslon halogenow pelnych bo mam odsloniete oslony i caly syf leci do srodka na pompki spryskiwaczy i na przewody i tlumik webasto.troche to slabo zostalo pomyslane.dopiero widze ze w cari ze srebrnym znaczkiem po lifcie?wprowadzili zmiany np zwiazane z halogenami zaslepionymi
volve - 19-08-2013, 19:55
pyza napisał/a: | a z iloscia sond lambda to jak sprawa wyglada bo mam jedna to ile koni powinienem miec? |
W takim przypadku masz 125 KM. Po wprowadzenu 2 sond lamba moc poszła w dół (wszystko związane z dostowaniem GDI do wyższych norm spalania).
pyza napisał/a: | moj elegance jest z sierpnia 2000 to chyba juz na pewno pilot trw? |
Sierpień 2000 to rok produkcji czy data pierwsze rejestracji ? Bo ja mam pierwszą rejestrację w kwietniu 2000r, natomiast data produkcji to październik 1999.
pyza napisał/a: | jeszce szukam oslon halogenow pelnych bo mam odsloniete oslony i caly syf leci do srodka na pompki spryskiwaczy i na przewody i tlumik webasto.troche to slabo zostalo pomyslane.dopiero widze ze w cari ze srebrnym znaczkiem po lifcie?wprowadzili zmiany np zwiazane z halogenami zaslepionymi |
A to nie masz halogenów z przodu ? Jak nie, to poszukaj pełnych zaślepek.
pyza - 19-08-2013, 20:07
volve napisał/a: | pyza napisał/a: | a z iloscia sond lambda to jak sprawa wyglada bo mam jedna to ile koni powinienem miec? |
W takim przypadku masz 125 KM. Po wprowadzenu 2 sond lamba moc poszła w dół (wszystko związane z dostowaniem GDI do wyższych norm spalania).
pyza napisał/a: | moj elegance jest z sierpnia 2000 to chyba juz na pewno pilot trw? |
Sierpień 2000 to rok produkcji czy data pierwsze rejestracji ? Bo ja mam pierwszą rejestrację w kwietniu 2000r, natomiast data produkcji to październik 1999.
pyza napisał/a: | jeszce szukam oslon halogenow pelnych bo mam odsloniete oslony i caly syf leci do srodka na pompki spryskiwaczy i na przewody i tlumik webasto.troche to slabo zostalo pomyslane.dopiero widze ze w cari ze srebrnym znaczkiem po lifcie?wprowadzili zmiany np zwiazane z halogenami zaslepionymi |
A to nie masz halogenów z przodu ? Jak nie, to poszukaj pełnych zaślepek. |
sierpien to data produkcji.halogeny mam oczywiscie i oslony halogenow tez tylko ze one sa na przelot paski sa
tu sa dwa rodzaje.te co mam i te ktorymi chce obecne zastopic
http://allegro.pl/carisma...3415351116.html
heheheh a bylem przekonany ze mam o 3 konie mniej:P teraz po przerobkach mam o 3 konie wiecej to sie nazywa tjuning dzieki za info
Daraz2 - 19-08-2013, 22:06
bardzo ładna Carisma:D szerokości i bezawaryjności
|
|
|