To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - kupno panelu radiowego z allegro

igi - 17-01-2007, 13:54
Temat postu: kupno panelu radiowego z allegro
Mam pytanko do Was (może się orientujecie)

Chce na allegro kupić panel do mojego radyjka. Obecny mój jest uszkodzony. Gadałem z elektronikiem który powiedział że naprawa tego to będzie jakieś 60 - 70 zł :shock:

Na allegro znalazłem aukcje gdzie koleś sprzedaje taki panel za 50 zł :D

I teraz moje pytanie.

Co w przypadku jak za jakiś czas wyjdzie że np. panel był kradziony :?: Czy moga mi wmówic że jestem paserem czy jakieś inne tałatajstwo :?: Jak to jest od strony prawnej :?:

Aha i ile grozi za paserwstwo :?: :wink:

arekp - 17-01-2007, 14:01
Temat postu: Re: kupno panelu radiowego z allegro
igi napisał/a:
Chce na allegro kupić panel do mojego radyjka. Obecny mój jest uszkodzony. Gadałem z elektronikiem który powiedział że naprawa tego to będzie jakieś 60 - 70 zł :shock:

Na allegro znalazłem aukcje gdzie koleś sprzedaje taki panel za 50 zł :D

Ja oddalbym do naprawy i nie bawil sie w zakup na allegro. Jesli wyjdzie, ze byl kradziony to oczywiscie go tracisz - nie mowiac juz o paserwtwie, bo nie wiem jaki jest za to bonus.

Anonymous - 17-01-2007, 14:02

pozatym - koles sprzedaje panel za 50zl do tego pewnie z 7-10zl za wysylke = 60 + ryzyko

chyba taniej, bezpieczniej i szybciej bedzie naprawic stary.

igi - 17-01-2007, 14:05

adams12 napisał/a:
poza tym - koles sprzedaje panel za 50zl do tego pewnie z 7-10zl za wysylke = 60 + ryzyko

teoretycznie tak ale ...........

mój wyświetlacz jest niemiłosiernie porysowany a tamten wygląda że jest zdecydowanie w lepszym stanie

Anonymous - 17-01-2007, 14:10

zawsze może być tez tak że ktoś mu skubnął radyjko i tylko panel mu został...

może zapytaj czy ma paragon za zakup radia?

Krzyzak - 17-01-2007, 14:22

mimo, ze to napędza zlodziei (bo tak niestety jest), to jednak sam pewnie tez bym kupil na Allegro biorac od goscia pisemne oswiadczenie o legalnosci towaru (ze nie jest przedmiotem kradziezy ani roszczen osob trzecich)

a podczas wstepne wyceny naprawy czesto okazuje sie, ze to wierzcholek gory lodowej ;)

Anonymous - 17-01-2007, 15:17

Krzyzak napisał/a:
...tez bym kupil na Allegro biorac od goscia pisemne oswiadczenie o legalnosci towaru (ze nie jest przedmiotem kradziezy ani roszczen osob trzecich)

I to jest najlepsze rozwiązanie, w razie ewentualnych kłopotów masz podkładkę.

Serek - 17-01-2007, 17:15

Zdaje się, że na panelach nie ma numeru seryjnego. Jeżeli jest to prawdopodobnie na tylnej ściance, którą mozesz zamienić na swoją. I po krzyku. Gorzej jeżeli na swoje radio nie masz papierów i ktoś zadzwoni (policja) informując Cię, że zatrzymali gościa i wiedzą o tym panelu. Wówczas kiszka.
Bartek - 18-01-2007, 09:51

Złodzieje kradną radia i zazwyczaj do nich szukają paneli, raczej nie odwrotnie - sprzedając panel po kradzieży radia zladziejom napędza się koniunkturę. Jak ktoś ma radio i panel zniszczony, to lepiej jak ON kupi ten panel, a nie złodziej.....
Anonymous - 18-01-2007, 10:53

Bartek napisał/a:
Jak ktoś ma radio i panel zniszczony, to lepiej jak ON kupi ten panel, a nie złodziej.....

i potem taki Igi sprzeda swój panel złodziejom :mrgreen: bo po co ma się w szafie kurzyć ;]

igi - 18-01-2007, 11:12

adams12 napisał/a:
i potem taki Igi sprzeda swój panel złodziejom bo po co ma się w szafie kurzyć ;]

cholerka wydało się ;)

Poczytałem wasze posty i jakoś mi chęc kupna panelu przeszła

Dziś skończyła się aucja wieć po ptokach :wink:

Wysłałem do kolesia maila czy panel nie jest kradziony i czy ma jakieś papiery na to , niestety się nie odezwał :? co też dodatkowo mnie zniechęciło

Dzięki za opinie :)

Anonymous - 18-01-2007, 20:43

Nie wiem, jakie radio masz, ale jest na Allegro aukcja
http://www.allegro.pl/ite...lko_70_zl_.html
Ja miałem coś w moim radiu uszkodzone i nie naprawialem, tylko kupilem z tej aukcji.
Przyszlo OK - fabrycznie nowe

macia - 18-01-2007, 20:55

Z tymi panelami może być różnie. Sam obecnie wystawiam na allegro panel do alpiny, który ZNALAZŁEM!!! Leżał przy mało uczęszczanej ulicy, to wziąłem. Korzystałem z niego z pół roku, bo pasuje do mojego radia (mam niższy model), ale stwierdziłem, że sprzedam, bo po co ma jeden w domu leżeć wywołując złodzieja z lasu :wink:
Bartek - 18-01-2007, 23:56

Ja akurat panele do 2 szt. zniszczyłem po kradzierzy "tyłków", żeby na pewno nie przydały się żadnemu złodziejowi....
Anonymous - 19-01-2007, 13:26

Bartek napisał/a:
Ja akurat panele do 2 szt. zniszczyłem po kradzierzy "tyłków", żeby na pewno nie przydały się żadnemu złodziejowi....

To tak jak ja zrobiłem z 1szt Kenwooda :twisted: