To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Carisia 1.6.]

witoo - 24-08-2013, 16:11
Temat postu: [Carisia 1.6.]
Dzień doberek.

Mam pytanie odno¶nie dĽwięku, który wprawia mnie w lekki niepokój i irytację ;) , widzę, że pojawia się w tematach ale nie znalazłem, żeby kto¶ miał z tym problem w takiej sytuacji jak ja... temu zakładam nowy temat.

Mianowicie w trakcie jazdy cały czas słyszę cykanie tak jakby z lewego koła.
Byłem u mechanika i po podniesieniu wydawało się, że dĽwięk dobiega ze skrzyni, według niego jaki¶ trybik w skrzyni się kończy....
Mnie zastanowiła jedna rzecz. Otóż cykanie pojawia się tylko w trakcie jazdy, niezależnie od biegu na jakim jadę i co dzi¶ sprawdziłem również na biegu jałowym.
Mechanikiem wprawdzie nie jestem, ale wydaje mi się że je¶li to jaki¶ trybik to na jałowym nie powinien się odzywać bo przecież skrzynia nie pracuje :?:

Proszę o pomoc i sugestię bo wydawanie ponad pięciu stów na wyci±gnięcie skrzyni się mi nie u¶miecha.

Z góry dzięki

pawelsonx - 24-08-2013, 16:37

na biegu jałowym tzn jak wysprzeglisz czy jak wrzuci¶ lewarek w pozycji neutralnej .

Napęd na skrzynie jest przenoszony przez sprzegło

plecho1 - 24-08-2013, 17:20

Kiedy się toczysz na luzie, to skrzynia też pracuje tylko nie jest napędzana przez silnik tylko przez koła więc też może co¶ tam cykać . Obejrzyj też czy o nic nie zaczepiaj± opaski zaciskowe manszet przegubów.