Carisma - Techniczne - [Carisia 1.6.]
witoo - 24-08-2013, 16:11 Temat postu: [Carisia 1.6.] Dzień doberek.
Mam pytanie odno¶nie dĽwięku, który wprawia mnie w lekki niepokój i irytację , widzę, że pojawia się w tematach ale nie znalazłem, żeby kto¶ miał z tym problem w takiej sytuacji jak ja... temu zakładam nowy temat.
Mianowicie w trakcie jazdy cały czas słyszę cykanie tak jakby z lewego koła.
Byłem u mechanika i po podniesieniu wydawało się, że dĽwięk dobiega ze skrzyni, według niego jaki¶ trybik w skrzyni się kończy....
Mnie zastanowiła jedna rzecz. Otóż cykanie pojawia się tylko w trakcie jazdy, niezależnie od biegu na jakim jadę i co dzi¶ sprawdziłem również na biegu jałowym.
Mechanikiem wprawdzie nie jestem, ale wydaje mi się że je¶li to jaki¶ trybik to na jałowym nie powinien się odzywać bo przecież skrzynia nie pracuje
Proszę o pomoc i sugestię bo wydawanie ponad pięciu stów na wyci±gnięcie skrzyni się mi nie u¶miecha.
Z góry dzięki
pawelsonx - 24-08-2013, 16:37
na biegu jałowym tzn jak wysprzeglisz czy jak wrzuci¶ lewarek w pozycji neutralnej .
Napęd na skrzynie jest przenoszony przez sprzegło
plecho1 - 24-08-2013, 17:20
Kiedy się toczysz na luzie, to skrzynia też pracuje tylko nie jest napędzana przez silnik tylko przez koła więc też może co¶ tam cykać . Obejrzyj też czy o nic nie zaczepiaj± opaski zaciskowe manszet przegubów.
|
|
|