Space Star Techniczne - [MSS 1.3] [MSS 1.3] ELEKTRONIKA
Standardowox - 27-08-2013, 18:48 Temat postu: [MSS 1.3] [MSS 1.3] ELEKTRONIKA Witam
Mam problem z zamkiem centralnym.Mianowicie raz otwiera drzwi raz nie . Dla przykladu kolo godz 7 jak jade do pracy nie masz szans na otworzenie drzwi przez zamek centralny kazde drzwi musze otwierac z osobna to samo dzieje sie wieczorkiem co dziwne w godzinach poludniowych zamek dziala idealnie . Czy jest to wina wilgoci a moze temperatury? Choc temperatura kolo godz 18 to jakies 18-20 stopni wiec dziwna sprawa. Czy ktos z was mial ten sam problem ? Jesli tak prosze o jakas podpowiedz. Dodam ze posiadaczem SS jestem od 4 dni a dziedzina elektryki samochodowej jest mi obca . Pozdrawiam
[ Dodano: 27-08-2013, 19:00 ]
Dodam ze jest to MSS 1,3 86KM 2000r wersja family.
ZbujMadej - 27-08-2013, 21:42
Wygląda na problem z wilgocią. Może gdzieś styki zaśniedziały w sterowniku głównym. Znajdź sterownik, wymontuj, wyczyść i sprawdź. Główny sterownik centralnego z reguły powinien być w drzwiach od kierowcy.
Z drugiej strony jeśli elektryka jest Ci obca, to lepiej odstaw do elektryka i opisz objawy.
plecho1 - 27-08-2013, 21:51
Ale piszesz o otwieraniu z pilota czy z kluczyka?
Standardowox - 28-08-2013, 17:00
plecho1 napisał/a: | Ale piszesz o otwieraniu z pilota czy z kluczyka? |
Jak działa to dziala tak i tak a jak nie to dziala tylko kluczykiem ale kazde drzwi z osobna czyli jakby nie bylo w ogóle centrala.
[ Dodano: 30-08-2013, 19:34 ]
Napisałby mi ktos gdzie znajduje sie ten cały sterownik ? Bo niestetyw drzwiach od strony kierowcy nie znalazlem go tylko wtyczke . Z góry dzieki za pomoc.
|
|
|