To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Mitsumaniakalne Powitanie

promatti - 29-08-2013, 02:20
Temat postu: Mitsumaniakalne Powitanie
Drodzy Mitsumaniacy,

we wtorek pokonałem swoim Miśkiem trasę Tomaszów Mazowiecki > Wrocław, po drodze mijalem Piotrków Trybunalski > Bełchatów > Wieluń i inne mniejsze większe miejscowości.

Jadąc tak sobie mijałem się z wieloma Mitsubishi'ami :P niekótre z nich wyglądały naprawdę ładnie i tak się zastanawiałem czy jakiś z nich należał do jednego z nas. I wtedy narodził mi się pomysł :idea: ta da :lol pomyślalem sobie że skoro stanowimy taką fajną społeczność mamy rodzinne podejście to może moglibyśmy się podobnie jak motocykliści witać na drodze xD ? Jak Wam się wydaję xD ?

P.S. jesli był taki pomysł to przepraszam ale nie znalazłem tematu, być może ktoś napomniał w poscie ale również nie mogłem znalźć.

Marcin-Krak - 29-08-2013, 07:42

Gdzieś coś kiedyś podobnego było chyba.
Prawda jest taka, że jak kogoś nie kojarzysz ze spotów/zlotów, nie ma auta oznaczonego naklejkami, ramkami to w większości przypadków jest to sobie zwykły użytkownik auta i akurat trafiło mu się Mitsu ;)
A Ty jak będziesz go w jakikolwiek sposób pozdrawiał możesz się liczyć z tym, ze albo nie zostaniesz zauważony, zostaniesz wzięty za szaleńca, albo ktoś pomyśli, że zakrętem suszą, a Ty go ostrzegasz ;)

To takie moje spostrzeżenia z czasów, gdy co 2 napotkanym miśkiem nie był nowy Lancer, Outlander czy ewentualnie L200 ;)

P.S. Zmieniłbym w temacie powitanie na pozdrowienie.
Bo od powitań to jest inny temat i imho kojarzy się z czymś innym ;)

Tomek - 29-08-2013, 08:09

Marcin-Krak napisał/a:

Prawda jest taka, że jak kogoś nie kojarzysz ze spotów/zlotów, nie ma auta oznaczonego naklejkami, ramkami to w większości przypadków jest to sobie zwykły użytkownik auta i akurat trafiło mu się Mitsu ;)

nie w przypadku Galanta EA
w 95% przypadków jak spotkasz kogoś na drodze to ci pomacha, nawet jak cie nie zna osobiscie i nie ma emblematów MM
podobnie witają się właściciele starych JEEPów, bo właściciele nowych to już niekumate istoty

Marcin-Krak napisał/a:

To takie moje spostrzeżenia z czasów, gdy co 2 napotkanym miśkiem nie był nowy Lancer, Outlander czy ewentualnie L200 ;)

i tutaj pełna zgoda
większość użytkowników nowych produktów MMC nie kupiła auta świadomie z miłości do Mitsu
podobnie niekumaci są właściciele starszych Galantów (przynajmniej z moich obserwacji), jedzie taki ulicą i nie wie czym jedzie,
ale to już inny temat

robertdg - 29-08-2013, 08:14

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=46927
mjsystem - 29-08-2013, 08:19

Jak wracaliśmy rok temu z Elbe to od Opola do Gliwic odprowadzała nas młoda para Galantem EA właśnie. Zatrąbili, pomachali, odprowadzili nas i się pożegnali. Coś w tym jest. I to coś miłego :wink:
tomek84 napisał/a:

Marcin-Krak napisał/a:

To takie moje spostrzeżenia z czasów, gdy co 2 napotkanym miśkiem nie był nowy Lancer, Outlander czy ewentualnie L200

i tutaj pełna zgoda

Na 99% to nie Mitsumaniak ani nawet miłośnik marki. L200, Outków, Lancerów X jest od groma i ciut ciut.

JCH - 29-08-2013, 09:03

tomek84 napisał/a:
podobnie witają się właściciele starych JEEPów
Bo oni są JEEPnięci ;)

Żeby nie było, że OT to naklejcie sobie naklejki Mitsumaniakowe np. na lewe lusterko (wzorem świniacza w Subaru) i wtedy jest szansa na wcześniejsze dostrzeżenie, że to "NASZ" :)

promatti - 31-08-2013, 16:45

Haha pełen sukces xD wyjazd na bielany 3 Miśki mi odmachały xD

srebrny ASX na DW
ciemno-zielona Carisma na DW
i srebrny Galant na PKR z prostokątną nalepką flagi Japonii na ulicy Powstańców Śląskich xD

mjsystem - 31-08-2013, 21:36

promatti napisał/a:
Galant na PKR z prostokątną nalepką flagi Japonii na ulicy Powstańców Śląskich

To akurat z klubu JDM, też mam takową nalepkę na klapie bagażnika :wink: