To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Lancer Ogrzewanie

adam1993 - 29-08-2013, 15:35
Temat postu: Lancer Ogrzewanie
Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum i jeżeli jest on w niewłaściwym miejscu proszę o przeniesienie i wyrozumiałość.
Przechodząc do sedna sprawy. Od kilku dni pali mi się kontrolka CHECK ENGINE i nie posiadam ogrzewania w samochodzie, nie ważne czy na klimie czy też bez. Na samochodach się praktycznie nie znam ale mam nadzieję że mi pomożecie i wyjaśnicie co może być przyczyną. Czytałem trochę na ten temat i wyczytałem że może być to nagrzewnica.Pytanie drugie brzmi. Gdzie ona jest i jak się do niej dostać ?

Liczę na szybkie odpowiedzi.
Pozdrawiam, Adam :)

EDIT :
P.S. Dodam tylko że CHECK czasem się pali a czasem jest normalnie czyli gaśnie kilka sekund po włączeniu zapłonu :)

cefaloid - 29-08-2013, 16:12

A jak tam pasek napędzający pompę wody i alternator?
Nie jest za luźny? W silniku 1.6 zerwanie ww paska powoduje zapalenie się CE (zapewne jako alarm że nie mamy napedu pompy) i brak ogrzewania.
No oprócz tego jeszcze zapala się kontrolka ładowania ale to swoją drogą.

adam1993 - 29-08-2013, 20:25

Pasek OK.
Sprawdziłem węże i są one ciepłe kumpel powiedział mi ze może zawór się po prostu przyblokował i żeby czymś w niego puknąć to powinien się odblokować. Pytanie do was Panowie i jak są to Panie również :) Gdzie szukać tego urządzenia w które mam puknąć ;) ? Dostałem informacje że pod maską z tylu silnika na wysokości schowka, ale niestety tam z tego co mi wiadomo znajdują się bebechy od systemu ABS :) ? Jednym słowem gdzie jest nagrzewnica i jak się do niej dostać by puknąć w ten zaworek ?

Proszę o szybką pomoc bo zima idzie a Lancerek tylko chłodzi :)