To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Ciemno zielony Galant by BANG

BANG - 29-08-2013, 21:36
Temat postu: Ciemno zielony Galant by BANG
Witam,
Mam na imię Paweł, mieszkam w Sieradzu woj.Łódzkie.

Na forum juz jakiś czas jestem poprzez chęć zakupu Galanta. Z resztą niektórzy wiedza jak trułem cztery litery w dziale " Chcę Kupić Galanta " . Szczęście w nieszczęsciu trafił mi sie Gal dobrze wam znany z tematu o nim od booohal. Szczescie bo zadbany itd nieszczescie w tym ze zanim dorwałem booohal który mieszka klatke dalej to baba wjechała mu w tył.

Galancik jest ratowany wczesniej zakupiłem zderzak z lampą, dzisiaj przywiozłem ćwiartke a w poniedziałek ma dość cały pas tylni.

Oczywiscie jako zajarany Zegarmi HC zakupiłem od Hugo wiec powoli bede coś tam tworzył przy nim a efektami jak czasu znajde to bede sie dzielił sie tutaj.

Jest to mój drugi Mitsubishi gdyż posiadam jeszcze Colta CA4A i po tym stwierdziłem ze następca bedzie Galancik. Widza po niektórych to chyba rytuał.

Czekam z niecierpliwoscia jak odbiore Miśka od blacharza.

Pozdrawiam i mam nadzieje ze z ciekawością bedziecie tu zaglądać.

Hugo - 29-08-2013, 21:40

Podłoga/podłużnice się nie przesunęły?
BANG - 29-08-2013, 21:42

Na całe szczęscie nie
booohal - 30-08-2013, 19:44

Ładna sztuka ;)
BANG - 05-10-2013, 08:56

Temat troche ucichł ponieważ auto stało u blacharza i lakiernika.
Dzisiaj bądz w poniedziałek odbioram galanta w końcu, zrobiłem już małe zakupy:
- sprężyny -40 Jamex na przód
- filtr kabinowy DENSO
- filtr powietrza K&N

Jak odbiore Gala zrobie mały UP tematu.

BANG - 12-10-2013, 19:36

Mały UP po odbiorze Galanta od lakiernika był jeszcze u mechanika z powodu skrzypiacego/ych sworzni na wahaczu dolnym w lewym przednim kole. Przy okazji wrzuciłem na tył nowe amory gazowe Monroe i gumy stabilizatorów.
Na przód wleciały sprężyny -40mm Jamex'a, nowe końcówki drążków jak i wymieniłem filtr powietrza na K&N.

Musze sie zebrac i dokończyć sprawe z zegarami HC i zamontować u siebie.

Zdjęcia dzisiaj na szybko robilem z braku czasu ale jak jutro bedzie pogoda wrzuce wiecej.

promatti - 12-10-2013, 21:34

fajnie że przywróciłeś Miśka, oby Ci służył :)

a to koło to tak powinno być ? (nie jest trochę pod zbyt dużym kątem?)

booohal - 12-10-2013, 22:11

BANG, ODDAWAJ GO!!! :)
Widziałem go dzisiaj pod Polo i coś tak mi się zdawało, że przód już siadł ;)
To jednak dolny wahacz był? Nie górny?
Jak Jamexy i Monroe?

BANG - 13-10-2013, 00:20

promatti dzisiaj ustawiałem zbierznosc kol laserowo wiec jest dobrze
booohal no przód ładnie siadł i sam widziałeś dobrze wygląda. No dolny zamowili gorny, zalozyli i dalej skrzypialo. Po sprawdzali i wyszlo ze dolny.

Co do Jamex'ow to jest twardziej ale komfort jest według mnie. Amory z tylu też gitara reanimacja idzie pelna para może jeszcze za niedługo wpadnie ciemna szyba i to bedzie finał upiększania gala.

BANG - 13-10-2013, 12:57

Mała sesja dzisiaj:

sipex - 13-10-2013, 16:20

hehe gdyby nie ta skrzynka bassowa to pomyślał bym ,że mój bagażnik(koszyk i zawartośc identyczna) :P obniżony i odrazu milej dla oka :) zmień halogeny na białe będzie lala 8)