To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8] Wyciek Płynu hamulcowego

kamir - 30-08-2013, 10:11
Temat postu: [Cari 1.8] Wyciek Płynu hamulcowego
Witam

Ostatnio zauważyłem bardzo niepokojącą rzecz. Mianowicie za przednim lewym kołem w miejscu łączenia przewodu hamulcowego (chyba) z elastycznym przewodem jest wilgotno.

Stąd moje pytanie czy tam jest jakiś uszczelnmiacz lub coś podobnego - oring czy trzeba wymienić elastyczny przewód?

Poniżej zdjęcia jak to wygląda:

Obrazek 1
Obrazek 2

robertdg - 30-08-2013, 20:12

Najprawdopodobniej w trybie natychmiastowym do wymiany stalowy przewód hamulcowy plus elastyczny
kamir - 30-08-2013, 21:08

robertdg, dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze pytanie odnośnie polecanych producentów. Wiem, że pewno warto kupić Ferodo. A jak z jakością części np. ABE bądź Delphi??
robertdg - 30-08-2013, 21:35

Nie jest to jakaś rewelacja, ale da sie użytkować
Dudi84 - 31-08-2013, 15:27
Temat postu: Re: Wyciek Płynu hamulcowego
kamir napisał/a:
Witam

Ostatnio zauważyłem bardzo niepokojącą rzecz. Mianowicie za przednim lewym kołem w miejscu łączenia przewodu hamulcowego (chyba) z elastycznym przewodem jest wilgotno.

Ostatnio też miałem przygodę z przewodami hamulcowymi ale tymi schowanymi pod plastikową osłoną przy tylnim lewym kole - były totalnie skorodowane i niemal kruszyły się w palcach! Przewody hamulcowe poza tym miejscem pod tą osłoną były w śweitnej kondycji! Więc aby nie było dwa razy tej samej roboty proponuje tam zajrzeć.

kamir - 01-09-2013, 12:47

Dudi84, Dzięki za podpowiedź ale ten przewód wymieniałem w zeszłym roku :)