Carisma - Techniczne - [Cari 1.8] Wyciek Płynu hamulcowego
kamir - 30-08-2013, 10:11 Temat postu: [Cari 1.8] Wyciek Płynu hamulcowego Witam
Ostatnio zauważyłem bardzo niepokojącą rzecz. Mianowicie za przednim lewym kołem w miejscu łączenia przewodu hamulcowego (chyba) z elastycznym przewodem jest wilgotno.
Stąd moje pytanie czy tam jest jakiś uszczelnmiacz lub coś podobnego - oring czy trzeba wymienić elastyczny przewód?
Poniżej zdjęcia jak to wygląda:
Obrazek 1
Obrazek 2
robertdg - 30-08-2013, 20:12
Najprawdopodobniej w trybie natychmiastowym do wymiany stalowy przewód hamulcowy plus elastyczny
kamir - 30-08-2013, 21:08
robertdg, dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze pytanie odnośnie polecanych producentów. Wiem, że pewno warto kupić Ferodo. A jak z jakością części np. ABE bądź Delphi??
robertdg - 30-08-2013, 21:35
Nie jest to jakaś rewelacja, ale da sie użytkować
Dudi84 - 31-08-2013, 15:27 Temat postu: Re: Wyciek Płynu hamulcowego
kamir napisał/a: | Witam
Ostatnio zauważyłem bardzo niepokojącą rzecz. Mianowicie za przednim lewym kołem w miejscu łączenia przewodu hamulcowego (chyba) z elastycznym przewodem jest wilgotno.
|
Ostatnio też miałem przygodę z przewodami hamulcowymi ale tymi schowanymi pod plastikową osłoną przy tylnim lewym kole - były totalnie skorodowane i niemal kruszyły się w palcach! Przewody hamulcowe poza tym miejscem pod tą osłoną były w śweitnej kondycji! Więc aby nie było dwa razy tej samej roboty proponuje tam zajrzeć.
kamir - 01-09-2013, 12:47
Dudi84, Dzięki za podpowiedź ale ten przewód wymieniałem w zeszłym roku
|
|
|