To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] nietypowy elektryczny problem z kierownica

nephilim - 30-08-2013, 17:57
Temat postu: [II 2.0 DID] nietypowy elektryczny problem z kierownica
witajcie,

obecnie gdy naciskam na kierownicy glosniej / ciszej .... Uruchamiam wydawanie polecen bluetooth :-( . Czyli rola przyciskow ponizej od zestawu glosnomowiacego.

myslalem ze to sa osobne kostki a tu niespodzianka.

przypuszczam ze cos sie stalo z wiazka przewodow :?:

pytanie - jako ze obok jest airbag - czy warto sie za to zabierac osobiscie ? Dodam ze ten problem pojawial sie kiedys sporadycznie, ale obecnie juz praktycznie zawsze.

jak myslicie ?

m.

szymonrc - 05-10-2013, 22:01

Witam,
jako, że to mój pierwszy post na Forum, to na wstępie się przywitam. :-)

Przeglądam wątki po niedawnym zakupie auta i ten post mnie również zaciekawił, bo u mnie problem podobny - guziki głośności potrafią odpalić BT. Zwłaszcza zciszanie. Guzik "+" głośności natomiast czasem działa, jak "-". Pytanie do autora wątku, czy poradził sobie z problemem i do pozostałych, czy spotkali się z problemem?

Pozdrawiam,
Szymon

emil_d - 06-10-2013, 11:52

szymonrc napisał/a:
Witam,
jako, że to mój pierwszy post na Forum, to na wstępie się przywitam. :-)

Przeglądam wątki po niedawnym zakupie auta i ten post mnie również zaciekawił, bo u mnie problem podobny - guziki głośności potrafią odpalić BT. Zwłaszcza zciszanie. Guzik "+" głośności natomiast czasem działa, jak "-". Pytanie do autora wątku, czy poradził sobie z problemem i do pozostałych, czy spotkali się z problemem?

Pozdrawiam,
Szymon

Było na forum - poszukajcie :)
Z tego co pamiętam tak zachowuje się uszkodzona taśma od przycisków.

szymonrc - 06-10-2013, 20:35

Na ten drugi watek trafiłem już po napisaniu powyższego maila. Niestety temat się urywa bez rozwiązania. Wspomniana jest taśma, ale w roli "podejrzanego", niestety nawet w ASO nie bardzo wiedzą o co chodzi.
rezon - 07-10-2013, 10:24

A samochód masz pewnie na gwarancji? Nic dziwnego, że ASO nie wie o co chodzi. Po gwarancji doznają olśnienia
tokyo - 07-10-2013, 19:59

Witam
Prawdopodobnie przetarta tasma. Zalacz radio i wolno krec kierownica do konca w lewo lub w prawo i zaobacz czy sprzet nie przycisza sie sam lub zglasnia