Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] nietypowy elektryczny problem z kierownica
nephilim - 30-08-2013, 17:57 Temat postu: [II 2.0 DID] nietypowy elektryczny problem z kierownica witajcie,
obecnie gdy naciskam na kierownicy glosniej / ciszej .... Uruchamiam wydawanie polecen bluetooth . Czyli rola przyciskow ponizej od zestawu glosnomowiacego.
myslalem ze to sa osobne kostki a tu niespodzianka.
przypuszczam ze cos sie stalo z wiazka przewodow
pytanie - jako ze obok jest airbag - czy warto sie za to zabierac osobiscie ? Dodam ze ten problem pojawial sie kiedys sporadycznie, ale obecnie juz praktycznie zawsze.
jak myslicie ?
m.
szymonrc - 05-10-2013, 22:01
Witam,
jako, że to mój pierwszy post na Forum, to na wstępie się przywitam.
Przeglądam wątki po niedawnym zakupie auta i ten post mnie również zaciekawił, bo u mnie problem podobny - guziki głośności potrafią odpalić BT. Zwłaszcza zciszanie. Guzik "+" głośności natomiast czasem działa, jak "-". Pytanie do autora wątku, czy poradził sobie z problemem i do pozostałych, czy spotkali się z problemem?
Pozdrawiam,
Szymon
emil_d - 06-10-2013, 11:52
szymonrc napisał/a: | Witam,
jako, że to mój pierwszy post na Forum, to na wstępie się przywitam.
Przeglądam wątki po niedawnym zakupie auta i ten post mnie również zaciekawił, bo u mnie problem podobny - guziki głośności potrafią odpalić BT. Zwłaszcza zciszanie. Guzik "+" głośności natomiast czasem działa, jak "-". Pytanie do autora wątku, czy poradził sobie z problemem i do pozostałych, czy spotkali się z problemem?
Pozdrawiam,
Szymon |
Było na forum - poszukajcie
Z tego co pamiętam tak zachowuje się uszkodzona taśma od przycisków.
szymonrc - 06-10-2013, 20:35
Na ten drugi watek trafiłem już po napisaniu powyższego maila. Niestety temat się urywa bez rozwiązania. Wspomniana jest taśma, ale w roli "podejrzanego", niestety nawet w ASO nie bardzo wiedzą o co chodzi.
rezon - 07-10-2013, 10:24
A samochód masz pewnie na gwarancji? Nic dziwnego, że ASO nie wie o co chodzi. Po gwarancji doznają olśnienia
tokyo - 07-10-2013, 19:59
Witam
Prawdopodobnie przetarta tasma. Zalacz radio i wolno krec kierownica do konca w lewo lub w prawo i zaobacz czy sprzet nie przycisza sie sam lub zglasnia
|
|
|