Outlander I GEN Techniczne - światła mijania i drogowe
max87 - 30-08-2013, 21:57 Temat postu: światła mijania i drogowe Witam koledzy. Mam pytanie nt świateł mijania i drogowych.
Kupiłem nowe lampy do mego outka (oczywiście soczewkowe) i zamontowałem do nich xenon hid. (polecam, wygląd i oświetlenie cudo) i teraz pytanie. Co zrobić żeby po włączeniu świateł drogowych nie gasły światła mijania, bo po przełączeniu na drogowe jednak z 5 sek. się palnik nagrzewa do odpowiedniej barwy światła.
plecho1 - 30-08-2013, 22:39
Oświetlenie tego typu jest nielegalne. Aby było legalne, lampy muszą mieć odpowiednią homologację dodatkowo muszą być wyposażone w autopoziomowanie i spryskiwacze.
max87 - 31-08-2013, 08:43
przecież wiem ze nie maja homologacji i są nielegalne . spryskiwacze zrobiłem. . założyłem hidy, pojechałem na stacje diagnostyczną ustawić wszystko, Oczywiście obniżyłem trochę niżej i jest git. sprawdzałem i nie razi aut nadjeżdżających z przeciwka.
elektryk - 31-08-2013, 11:14
W wątku na temat wymiany reflektorów na soczewkowe było http://forum.mitsumaniaki...lektory&start=0
Być może gdzieś jeszcze miałem schemat tego zestawu do golfa, jak jesteś dość ogarnięty w kabelkach to sam zmontujesz go za grosze. Musiałbym poszukać w szpargałach.
marcin123 - 24-02-2014, 19:22
bezsens zakładanie czegoś co nie działa tak jak powinno i do tego jeszcze z problemami i nielegalnie
Sxizo - 21-05-2014, 01:42
Poliftowe lampy Depo nie mają homologacji do xenonów? Mam Outka Turbo i właśnie myślę o założeniu xenonów, spryskiwacze reflektorów i autopoziomowanie jest.
W@sio - 21-05-2014, 08:32
W standardowych lampach nie uświadczysz autopoziomowania, no chyba, że masz dołożone jakoś, jest manualne poziomowanie i dlatego własnie nie mają homologacji do xenonów... Sam się ostatnio zastanawiałem, czy sobie nie nabyć drogą kupna zestawu...
|
|
|