[XX-92]Colt C50 i starsze - Zimnego muli
Anonymous - 17-01-2007, 22:50 Temat postu: Zimnego muli Witam Serdecznie, czy serdecznie witam gramatyka ciężka sprawa
Przeglądałem forum w zdłuż i wszerz, ale nie satysfakcjonuje mnie żadna odp
Mam problem taki:
Zanim silnik się dogrzeje do temperatury roboczej, to trochę go muli, jest słaby, i ma tendencje do lekkiego szarpania. Gdy się dogrzeje do swojej temp. to jest ok, autko pięknie przyspiesza i reagujuje na pedał gazu tak jak powinien.
Przewody WN wymienione, kopułka i palec też łącznie ze świecami. Kiedyś miałem błąd ECU- czujnik położenia przepustnicy, lecz po przeczyszczeniu czujnika "doraźnie" WD40 błędu już nie ma od dłuższego czasu. Błędy wykasowałem (odłączenie "-" od akumulatora, więc błędów ECU w tej chwili nie ma żadnych.
Gazu nie mam, jest to silnik 1,5 8V.
Proszę o jakieś podpowiedzi, bo nie mam już pomysłów
Pozdro MitsuManiacs
Hugo - 18-01-2007, 08:15
Czy nie ruszałeś przypadkiem aparatu zapłonowego. Jeśli tak to w/w objawy pasują jak ulał na przestawiony zapłon. Sprawdź go tak czy inaczej.
Anonymous - 18-01-2007, 13:45
Dzięki Hugo. Pojadę na dniach sprawdzić zapłon i jak co to napisze jakie są efekty.
Anonymous - 18-01-2007, 18:20
a co z czujnikiem temperatury
Anonymous - 18-01-2007, 22:37
Czujnik ok, ECU nie ma bledow. Sprawdze wpierw ten zaplon jak pisal Hugo. Dzieki
Anonymous - 23-01-2007, 11:59
btw ile w moim CAO powinno być stopni?? w manualu napisane 5 plus/minus 2 podstawowy zaplon (co to podstawowy?)...a dalej ze 5-10 stopni i nie czaje troche..
okey znalazlem http://www.mitsubishi-gra...%B3onu&start=30
[ Dodano: 23-01-2007, 15:45 ]
wlaśnie sie dowiedzialem ze mam zaplon ustawiony na 15 stopni od niedzieli tak jeżdze dziś pedze przestawic..mechanicy...kretyn zaje..ny
mogło sie cos stac??? zrobilem jakies 150km
Anonymous - 26-01-2007, 02:32
OK. Pojechałem na "dyskoteke" i zapłon ustawiony. Co za różnica, teraz go nie muli na zimnym, nie szarpie, ktos mi chyba samochód podmienił Tak więc to był przestawiony zapłon, dzięki chłopaki-Maniaki (Mitsu rzecz jasna )
|
|
|