To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Pytanie o relingi,bagażnik na rowery

mateo997 - 03-09-2013, 22:04
Temat postu: Pytanie o relingi,bagażnik na rowery
Witam. Mam pytanie czy da sie zamontować relingi dachowe do tego Pajero? http://www.fotosik.pl/pok...ea04ee573f.html jesli tak to jakie? i jaki bagażnik na rowery polecacie?
jawaldek - 04-09-2013, 09:31

mateo997 napisał/a:
czy da sie zamontować relingi dachowe do tego Pajero?
znajomy po bardzo długich poszukiwaniach odpuścił sobie ->> nic nie znalazł . Pozostaje bagażnik na rowery/narty mocowany na kole zapasowym. Parę lat temu udało mi się taki kupić.
Jeśli masz rynienki nad drzwiami to jet tego dość duży wybór.

Heilsberg - 04-09-2013, 11:48

Zamontować się da ale trzeba kupić używane oryginalne. Łatwo nie będzie. Krótka IIka nie ma rynienek i w tym cały problem.
piotr277 - 04-09-2013, 12:44

Przerabiałem ten temat w tym roku. Tak jak pisali Waldek i Heilsberg rozwiązania są zasadniczo 3 dla V23:
- jeśli tylko rower / narty to można kupić bagażnik na koło zapasowe
- są dostępne (ale ciężko znaleźć kompetentnego sprzedawcę) bagażniki - belki + kit Thule, ale koszt nowego to lekką ręką 1k zł. Poza tym takie rozwiązanie jest mniej solidne
- montaż oryginalnych relingów. Ja poszedłem tą drogą :) Relingi są z pewnością najsolidniejsze. Niestety ciężko je dostać, a jak się już je znajdzie to są albo drogie, albo złachane, albo jedno i drugie. Ale można próbować znaleźć.
Jeśli decydował byś się na montaż relingów to mam trochę zdjęć z montażu (foto-story).

gołąb - 06-09-2013, 07:08

A jeśli już będziesz w posiadaniu umocowanych belek na dachu, to mogę Ci polecić uchwyty Mont Blanc Barracuda http://www.ceneo.pl/Bagaz...CFQJd3godXnEAoA , ewentualnie Thule 592 , są one raz że są bezpieczne , dwa że bardzo wygodne w użytkowaniu. W Mont Blanc'u np. wstawiasz rower w rynnę i stoi sam bez opinania go, a wolnymi rękoma dokonujesz zapięcia, co przy wysokości Pajero może być przydatne...Nie kupuj tanich supermarketowych uchwytów, bo możesz sobie narobić biedy i innym.
Mida - 01-04-2015, 22:55

Wiesz co taki bagażnik może znajdziesz w sklepie ehaki.pl tam maja spory wybór może coś dopasujesz. Choć łatwe to nie będzie. Spróbować zawsze warto tylko ciekawe ile będzie Cię to kosztowało
DOHC24 - 04-04-2015, 17:44

Ja man takie Same pajero zamatowalem z Thule ringi dachowe
Korab - 23-03-2016, 23:09

Po długich poszukiwaniach do mojego Pajero( mam nawet taki sam kolorek) wyszukałem! Firma Cruz chyba hiszpańska robi specjalne do tego modelu komplety zaczynają się od 250 złotych