Pajero II - [2.5 TD] BLOKADA YTLNEGO MOSTU ?? zasada działania ??
baxxx - 04-09-2013, 12:22 Temat postu: [2.5 TD] BLOKADA YTLNEGO MOSTU ?? zasada działania ?? Witam wszystkich użytkowników tego wspaniałego pojazdu
na początek chce zaznaczyć że jeżdżę oplem fronterą, ale jestem na etapie zmotki, polegającej na zamianie tylnego mostu, i właśnie od pajero 2 , z silnika 2,5TD z przełożeniem 4,625 i z blokadą ląduje niebawem u mnie ... i o tą właśnie blokadę się rozchodzi, a konkretnie o jej działanie, muszę to wszystko pospinać, mam pompkę, z której wychodzą 2 kable do blokady idzie 1 wąż, więc teraz pytanie techniczne : czy na załączonej blokadzie pompka cały czas pompuje i trzyma blokadę ?? czy jest jakaś zmienna biegunowość, i raz robi podciśnienie a drugi nadciśnienie, a reguluje to włącznik, żeby zapiąć i cofnąć ?? jak to w pajero działa ??!!
zunmen - 04-09-2013, 16:38
Pompa pompuje jakieś 3-4 sekundy non stop a potem od czasu do czasu chyba dopompowuje jak ciśnienie spada. Tak przynajmniej zauważyłem ale z tym dopompowywaniem nie dam sobie ręki uciąć. Co do zasilania pompki to chyba nic szczególnego + i - i to wszystko
baxxx - 04-09-2013, 17:27
dzięki z odpowiedź
|
|
|