To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS 1.6] Zablokowana szyba pasażera

Parkurek - 07-09-2013, 11:35
Temat postu: [MSS 1.6] Zablokowana szyba pasażera
Witam,
Od zakupu mam zablokowaną szybę pasażera. Sterowanie tej szyby z poziomu kierowcy oraz pasażera raczej działa. W czasie próby opuszczenia słychać odgłos dochodzący chyba z silniczka lub przekaźnika. Starałem się zobaczyć samemu co to może być ale silniczek jest umiejscowiony w dość trudnym miejscu. Zastanawiałem się czy go nie wymontować, ale jakby szyba przez to spadła bądź opuściła się to później nie wiem czy ją zdołam zamknąć. Może ktoś miał już podobny problem.

Macenty - 11-09-2013, 22:01
Temat postu: Re: Zablokowana szyba pasażera
Parkurek napisał/a:
Witam,
Od zakupu mam zablokowaną szybę pasażera. Sterowanie tej szyby z poziomu kierowcy oraz pasażera raczej działa. W czasie próby opuszczenia słychać odgłos dochodzący chyba z silniczka lub przekaźnika. Starałem się zobaczyć samemu co to może być ale silniczek jest umiejscowiony w dość trudnym miejscu. Zastanawiałem się czy go nie wymontować, ale jakby szyba przez to spadła bądź opuściła się to później nie wiem czy ją zdołam zamknąć. Może ktoś miał już podobny problem.

Hej !
Radzę zająć się tematem przez zimą bo miałem problem z podnoszeniem szyb w zimie (-10C) mało fajny moment, mechanik, który naprawiał powiedział, że silnik ok ale prowadnice szyb zrobione są z dość delikatnej blachy i się zacinają. Przesmarował wstawił mechaniczna blokadę żeby nie spadała poniżej drzwi i jest ok.
Pozdrawiam