Nasze Miśki - EA:20016A13A69AT
Fragu - 10-09-2013, 22:26 Temat postu: EA:20016A13A69AT No cześć
No to wziąłem do serca prośby i delikatne sugestie o wyjście..skreśl.. wyjechanie z cienia....ale od początku.
Jak pewnie wiecie w 2011 roku zbłądziłem i wdałem się w burzliwy romans z zieloną Aczy o rubensowskich kształtach.
Jeździło się bez tragedii, do tego oszczędnie, ale cały czas czegoś mi brakowało. Co więcej, narastała frustracja związana z lękiem podczas jazdy klekotem, że nagle coś się rozpadnie na milion części...cóż takie mam właśnie odczucia z diesli...
We wrześniu 2012 zapadła decyzja żeby zmienić klekota na pb+lpg...na coś sporo młodszego, kompaktowego...
Zaczęło się przeglądanie portali...przez chwile pojawił się pomysł(sic!) o Megane II 2.0 ...ale po rozmowie tel z Bartkiem deejay wybiłem to sobie z głowy.
Skończyło się szukanie, zaczęła się zima..
Po nowym roku zacząłem wystawiać Audi na sprzedaż...sporadycznie..trochę żeby wyczuć rynek.
Wraz z wiosną przyszedł dołek - nie wiem co kupić, nie mogę sprzedać - koszmar
Gdzieś wtedy powróciły myśli o Galancie (marzyłem o nim od bardzo dawna)...zacząłem czytać, liczyć, kombinować...oj i to musiałem się nakombinować! Otóż mojej żonie EA mega się nie podoba Tak wiem - też nie rozumiem
Po jakimś czasie udało się zawrzeć kompromis - będzie EA!! Ale tylko sedan, nie czarny, nie srbrny, manual i z jasną skórą
Od wiosny poszukiwałem już ostro potencjalnego kandydata, przy okazji walcząc ze sprzedażą Audi.
W czerwcu udało się, audi ku mojej radości odjechało do Kłodzka...
W między czasie sprzed nosa poszedł mi rekin kolegi z forum ..ale co tam, nie złamałem się tylko wziąłem telefon i wystukałem na nim numer do zagłębia Galantowego
Później już sprawy potoczyły się bardzo szybko. Nadszedł ten upalny czwartek..naprawdę upalny..a ja pociskałem na zachód:)
Po małych oględzinach, przejechaniu się ....siedząc przy basenie, sącząc chłodną fantę i zajadając się cistkami dobiliśmy targu
I tu podzękowania dla Mateusza...chociaż i tak go trochę znielubiłem - wiesz za co!
..ale jeszcze większe dla mojej Żony, która jednak spojrzała przychylnie na rekina:) Wytrzymywała moje marudzenie i ciągłe nawijanie!
Mój Ci on!
Trochę suchych faktów:
-Mitsubishi Galant EA V6 160KM 2001 rok produkcji, Automat TipTronic
-Wyposażenie praktycznie pełne, włącznie ze skórą - czarną, a co
-Z ciekawostek posiada oryginalny parktronic Mitsubishi przód+tył
-W dniu zakupu - potwierdzony stosem faktur przebieg 173 tys km - dzisiaj 178 tys km
-w 2011 mała stłuczka przodem - faktura na 3500E m.in. nowe światła, zderzak, grill, maska - wszystko w oryginale.
Do dzisiaj wymieniony kompletny rozrząd wraz z napinaczem, pompą wody i płynem w układzie. Do tego oczywiście olej i filtry. Na dniach zakładam lewy prosty przedni wahacz.
Udało mi się zalać przednie drzwi noxudolem 3100 i wykleić taśmą dekarską, na dniach to samo z tyłem auta. Do tego wosk w wszelkie otwory i konserwa w nadkola
No i kilka zmian we wnętrzu...
Z minusów:
Delikatnie sączy się spod korka oleju i tylnej pokrywy.
Może to wielu zdziwi, ale jest trochę rudej z którą na pewno powalcze!
Ogólnie z auta jestem bardzo zadowolony, normalnie generator banana na twarzy. Nie żałuję automatu...działa pięknie! polecam.
Więcej fotek wrzuce jak pogoda pozwoli, narazie to tyle Jak ktoś dotrwał do końca to fajnie
Marcin-Krak - 10-09-2013, 23:20
Pierwszy
Zadowolenia życzę - ale nagonkę zrobili na Ciebie
Jagos - 10-09-2013, 23:25
piękny
deejay - 10-09-2013, 23:29
Fragu napisał/a: | Nie żałuję automatu...działa pięknie! polecam. |
Gratuluję słusznego wyboru , i uwierz mi już nigdy nie bedziesz chciał manuala
Fragu - 11-09-2013, 07:41
No to jeszcze kilka zdjęć:
serducho
wyklejone i wypsikane Noxudolem drzwi
i ryjek
Sunderland86 - 11-09-2013, 09:04
Zacny Bezawaryjności
Hugo - 11-09-2013, 09:48
Jest maszyna. Normalnie prawie identyko jak mój Najlepsze mozliwe zestawienie: Avance sedan, V6 i Tiptronic! Co to za dziwne naklejki czy coś czarne na tylnych dokładkach błotników?
Fragu - 11-09-2013, 10:01
Hugo napisał/a: | Co to za dziwne naklejki czy coś czarne na tylnych dokładkach błotników |
A nie wiem, tak już było, wyglądają na takie anty obcierkowe dokładki. Jakiś wymysł.
No to pytanie do was - zostawić tak jak jest czy malować w inny kolor - zimówki:
jkrzysztof80 - 11-09-2013, 10:54
Fragu, widzę że w końcu cie zmobilizowaliśmy
Super maszynka, jak deejay, wcześniej wspomniał nie będziesz żałował automatu, ja już żałuje że zmieniłem na manuala a tak się fajnie śmigało bez sprzęgła
5eba - 11-09-2013, 11:05
Fajna maszynka Felgi mozesz zostawic biale, na nastepna zime jak Ci sie nie spodoba (zniszcza sie) pomalujesz na inny kolor lub nic z nimi nie zrobisz
fj_mike - 11-09-2013, 16:46
Fragu napisał/a: | delikatne sugestie |
Tiaaaaa
Pięknie się prezentuje
Fragu napisał/a: | No to pytanie do was - zostawić tak jak jest czy malować w inny kolor - zimówki |
Tak jak pisze 5eba, na razie zostaw.
Matejko - 11-09-2013, 17:36
w miarę, ale to i tak nie zmieni tego, że mogłeś mieć ładniejszego
Fragu - 11-09-2013, 19:13
Matejko, spadówa
fj_mike, dzięki - ulżyło Ci ?
fj_mike - 11-09-2013, 19:27
Fragu napisał/a: | fj_mike, dzięki - ulżyło Ci ? |
No ba. Powinieneś się wstydzić, żeby kazać tak długo czekać
Fragu - 11-09-2013, 19:52
fj_mike, no wiesz, spawanie, szpachla, lakier ...wszystko wymaga czasu
|