[96-02]Colt CJ0 - [CJ1A] 1.3 '97 programowanie komputera (?)
mith_yoshi - 11-09-2013, 00:45 Temat postu: [CJ1A] 1.3 '97 programowanie komputera (?) Witam
Czy konieczne są jakieś "czary mary" po ponownym podpięciu klem na aku ? Blacharz mi maske robi i musiał aku odłączyć (po jakiego wała nie wiem) ale skoro już to zrobił to warto wiedzieć czy jakoś ten model się programowało ?
pozdrawiam
FTOrek - 11-09-2013, 09:16
Witam .Blacharz zrobił wszystko jak trzeba.Gdyby nie odpiął akumulatora mógłby popalić układy elektroniczne przy spawaniu.Po naprawie przegoń auto.Samo się ustawi jak należy.
krzysieg - 11-09-2013, 09:39
Miałem problemy z akumulatorem , nie trzymał dobrze-jakiś leżak magazynowy mi się trafił , a że raczej nie powinno się ładować podłączonego to odłączałem klemę .
Na koniec odpalałem ,nic nie dotykałem żadnego dodawania gazu czy ruszania kierownicą itd
i czekałem aż się wyłączy ssanie i obroty spadną do najniższej wartości czyli 750-800 rpm .
Raz jeździłem bez takiej kalibracji i na postoju na rozgrzanym silniku obroty spadały niżej a silnik gasł (na zimnym jest ssanie więc nie spadały aż tak), po zrobieniu tego powyżej było ok .
pozdrawiam
mith_yoshi - 11-09-2013, 23:30
Dzięki za odpowiedź. Człowiek cały czas się uczy. Nie zaszkodzi by trochę pochodził po podpięciu Mam nadzieje że maska wyjdzie ok
|
|
|