Carisma - Ogólne - [Cari 1.8 GDI] Brak podświetlenia tablicy
KRASNAL - 19-09-2013, 18:01 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Brak podświetlenia tablicy Witam. Tak jak w temacie nie mam podświetlenia tablicy rejestracyjnej. Dodam że żarówki sprawdzone a nawet wsadzone nowe dla pewność. Proszę o pomoc
Bizi78 - 19-09-2013, 18:26
Sprawdź bezpieczniki, jeśli są ok to możliwe że uszkodzony jest kabel między klapą a bagażnikiem.
KRASNAL - 19-09-2013, 18:47
Bezpieczniki oki. Tylko że nie działa mi też światło przeciwmgielne.
Student - 19-09-2013, 19:13
Może przewody sie przetarły w łączniku przy klapie i karoserii
robertdg - 19-09-2013, 19:32
Tak jak podpowiadają użytkownicy wyżej, masz przełamane przewody pomiędzy klapą, a karoserią w tej gumowej osłonce po lewej stronie na górze jak otworzysz klape.
Drapichrust - 20-09-2013, 22:51
Mam ten sam problem, tylko jeszcze się z nim nie uporałem.
U mnie występuje to samo. Jeżeli jest brak przeciwmgielnego i podświetlenia tablicy skłaniał bym się raczej ku innej opcji. Otóż, wydaje mi się że nie ma masy. Odkręć plastiki w klapie od wewnątrz i to na początek sprawdź. U mnie przewody wszystkie są ok, sprawdzane. Ale ostatnio zdarzyło mi się że podczas wciskania stop włączała się kontrolka od światła przeciwmgielnego. A gdy włączyłem światło przeciwmgielne świeciły mi światła stop. A to jest objaw braku masy czy jak kto woli minusa. Ustał problem a ja zająłem się innym, ten czeka na swoją kolej.
Mam nadzieję, że pomogłem.
|
|
|