[XX-92]Lancer C6x i starsze - [C62A 1.5] Stuki w przednim zawieszeniu przy dociążonym tyle
tomaszdarkw1 - 20-09-2013, 11:44 Temat postu: [C62A 1.5] Stuki w przednim zawieszeniu przy dociążonym tyle Witam,
Nie mogę dojść co jest przyczyną dużych, wyraźnie słyszalnych stuków w przednim zawieszeniu. Stuki słychać na bruku, na asfalcie gdy jest on pofalowany / góra dół góra dół / oraz na dziurach. Dźwięk ten uwydatnia się gdy z tyłu jadą 2/3 osoby . Gdy złapie się za koło czuć i słychać luz; przeguby są dokręcone prawidłowo. Całe zawieszenie było remontowane łącznie z łożyskami kół. Stare zostały amortyzatory - i to one mnie zastanawiają. Od nowości nie były wymieniane - 280k km, a na badaniu okresowym nie wykazują odznak zbytniego zużycia. Tu moje pytanie - czy to mogą być amortyzatory, czy luz na łożysku do góry czy obie te rzeczy ? Może to coś innego ?
Pozdrawiam!
Krzyzak - 20-09-2013, 13:57
Mogą być obie te rzeczy. Plus jeszcze przekładnia kierownicza - u mnie po wymianie absolutnie wszystkiego w zawieszeniu, wziąłem przekładnię w ręce i szybkimi ruchami przód-tył stwierdziłem, że to ona stuka.
|
|
|