To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Jaka gałka zmiany biegów

szyszak92 - 20-09-2013, 18:45
Temat postu: Jaka gałka zmiany biegów
hej hej, mam pytanko, czy próbował ktoś już włożyć do swojego auta inna gałkę niż od tego Galanta? Może wiecie z jakich modeli aut zapasują na drążek?
Pozdrawiam

k@rol - 21-09-2013, 00:21

Jak dobrze pokombinujesz to wsadzisz praktycznie każdą, ja miałem już oryginał, uniwersalną, z toyoty, z colta a teraz znów wsadziłem uniwersalną... Można zawsze nagwintować co nieco :)
szyszak92 - 21-09-2013, 01:01

No właśnie... bo u mnie jest uniwersalna na imbus, ale paskudna strasznie aka wiejski tjjjuning chętnie wsadziłbym coś od VW tylko wątpie żeby to podeszło. Szukałem też na allegro jakiejś fajnej uniwersalnej ale zamarzyła mi się taka z czerwonym logo Mitsu nie wiesz czy coś takiego jest? Robią rożne badziewne te gałki a z logo mitsu nie ma :(
k@rol - 21-09-2013, 03:14

Nie mają praw do wykorzystania znaku firmowego więc uniwersalną z logiem będzie ciężko dostać...
szyszak92 - 21-09-2013, 15:17

Dobra dzieki cos po kombinuje

Słuchaj, jeszcze jedno w temacie o twoim Galu przeczytałem że wymieniłeś mieszek na skórzany i takie pytanko jak to zrobiłeś wyciąłeś odpowiednio gume czy gdzieś idzie dostać dedykowany mieszek skórzany pod tą ramke?

k@rol - 21-09-2013, 18:01

MIeszek jest również uniwersalny :wink: montowałem go na te kołeczki od spodu które trzymają oryginalnego "kalosza" plus małe wkręty po rogach :mrgreen: może kiedyś wymyślę jak to "wykończyć" jakoś ładniej ale i tak żle to nie wygląda :wink: