To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Lancer CK0 - [4g13] Silnik na postoju przegrzewa się i nie wychładza

loki7777 - 26-09-2013, 22:43
Temat postu: [4g13] Silnik na postoju przegrzewa się i nie wychładza
Panowie co prawda autko to carisma ale w tym dziale silnik raczej mało spotykany. Mój problem wygląda tak,że wymieniona została pompa wody i rozrząd-nie wiem czy tak było wcześniej bo autko mam około tygodnia. Na postoju bez włączonego ogrzewania samochód po około 15 minutach osiąga ponad 106 stopni i załącza się wentylator po chwili wskazówka temperatury spada na normalny odczyt około 90 stopni jednak w evoscan temperatura jest nadal 104 stopnie i taka pozostaje nie spada poniżej 100,później znowu to samo skacze do włączenia wentylatora (wskazówka na liczniku też rośnie później gwałtownie spada jednak temperatura jest nadal za wysoka). Nie włączałem ogrzewania. Węże od chłodnicy w momencie włączenia się wentylatora są obydwa ciepłe , wcześniej dolny jest zimny. Wycieku nie widać zbytnio a płyn w zbiorniczku wyrównawczym na maxa. Ktoś wie czego to może być wina? wadliwy czujnik? zapowietrzony układ?jak tak to jak go odpowietrzyć nie widziałem nigdzie żadnej śruby do tego ani na nagrzewnicy ani na obudowie termostatu.
Co zauważyłem to , że korek od chłodnicy jest do wymiany ale raczej to nie jego wina.