To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - Podświetlenie stacyjki w 1G.

Serek - 19-01-2007, 21:53
Temat postu: Podświetlenie stacyjki w 1G.
Ciekawi mnie sprawa tego podświetlenia, mianowicie jeżeli mam szukać tego na częściach to czy występuje to razem ze stacyjką, czy możliwe jest zdemontowanie ustrojstwa i czy poza przewodami z wiązki jest tam coś jeszcze? Wiem, że działa to na zasadzie ściemniacza a więc gdzieś musi być ten układ. Panowie ! Piszcie.
Anonymous - 26-01-2007, 13:36

przy stacyjce masz tylko zarowke (ja zmienilem na diode), nie mam teraz schematu el. ale jak poszukasz na forum to jest tutaj gdzies, to podswietlenie jest polaczone chyba razem z podswietleniem nog i podsufitki pewnie do jakiegos przekaznika co to gasi i zapala na czas ;)
Serek - 26-01-2007, 15:46

Znaczy się przy stacyjce jest ring plastikowy, za którym znajduje się żarówka na przewodzie, tak? Tylko o to chodziło. W razie znalezienia takiej części (stacyjki) od Eclipsa mam ochotę zamontować to u siebie w Galancie. Uklad opóźniający mam, resztę zrobię.
Krzyzak - 26-01-2007, 15:54

Tez o tym kiedys myslalem - widzialem u kolezanki w Accordzie i jak w Galancie zobaczylem taki ring wokol stacyjki, to myslalem, ze mam i ze sie zarowka spalila.
Niestety w E3x stacyjka podswietlana nie jest...

Serek - 26-01-2007, 16:16

Darku ale napisałeś kiedyś, że masz wokół stacyjki ten przezroczysty ring. Masz go czy nie ? U mnie jest guma.
Krzyzak - 26-01-2007, 16:25

jest taki szary plastik, gume mam w Colcie
Serek - 26-01-2007, 19:13

Ale nieprzepuszczający światło ? Szkoda, chociaż z drugiej strony będzie ciekawiej jak to zrobię u siebie. Dzięki za zainteresowanie tematem.

[ Dodano: 03-02-2007, 16:55 ]
Właśnie skończyłem podświetlenie stacyjki w Galancie E32A. Wygląda naprawdę fajnie. Jak dla mnie, oczywiście :wink: Na zdjęciu kolor podświetlenia wydaje się być niebieski - w rzeczywistości jest bardziej fioletowy. Pewnie złe ustawienia aparatu. :oops:

QwiateQ - 07-08-2007, 11:46

Serek, powiedz proszę jak podłączyłeś to podświetlenie stacyjki, jaki układ opóźniający, co i jak, będę wdzięczny bo po wstępnych oględzinach mam u siebie tylko wejście na żarówkę, jeśli podłączyłeś LEDy to też będę wdzięczny za wskazówki

P.S. Posiadam Colta 4g92, full elektryka, 2poduchy, ABS, bez klimy, a więc kabli trochę ma ale nie wiem jak się w tym odnaleźć. Ring wokół stacyjki jest jak już wspomniałem

P.P.S. Chciałbym też podłączyć opóźnienie do oświetlenia kabiny jak to ma np. Megane, będę wdzięczny za porady i pomoc.

Pozdrawiam
QwiateQ