To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[04-13]Colt CZx - z cjo na cz

zbilak - 30-09-2013, 18:45
Temat postu: z cjo na cz
witam
Mam zamiar przesiąść sie z colta cjo 97r na czx 05 r ale mam pewne obawy.Poprzedni colt miał rdzawą chorobe i mam obawy czy jego następca nie ma podobnie.W cjo rdza brała podłuznice przy rurze wydechowej.belke poprzeczną przednią i wzdłużna pod silnikiem,miske olejową oraz maskę.Poza tym przejechane 70 tys bez żadnych napraw A jak cz

tomusn - 30-09-2013, 23:16

mam takiego, przebieg 158tys (ponad 28tys moje)
i nie zaobserwowałem nic, czym bym się przejął

zbilak - 04-10-2013, 15:01

fajne forum .
50 osób (potencjalnych kierowców cz )przegląda post i żadnej nie chce się napisać choćby 2 słow na temat miśka .
dzięki "mitsubishi maniacy "

Bartek - 04-10-2013, 16:28

17 osób k woli ścisłości - reszta wyświetleń to powtórki i boty

Zgadnij ile z pozostałych 15 (poza Tomkiem i Tobą) ma CZ, żeby mieć coś do powiedzenia - odpowiedź jest może szokująca..... jedna..... Nie wiem czy ta osoba ma porównanie z CJ...dlatego pewnie nie pisała nic.

zbilak, wolałbyś 50 odpowiedzi od osób nie mających pojęcia co i o czym piszą, czy nie zadawala Cię odpowiedź Tomka? Nie rozumiem Cię, przepraszam :?

Kanapa - 06-10-2013, 20:29

zbilak napisał/a:
fajne forum .
50 osób (potencjalnych kierowców cz )przegląda post i żadnej nie chce się napisać choćby 2 słow na temat miśka .
dzięki "mitsubishi maniacy "

:roll:

Poczytaj sobie o bracie bliźniaku - technika jest praktycznie ta sama.

http://smartklub.pl/t-454...=67017#pid67017

tokyo - 07-10-2013, 21:51

Witam
Polecam CZ z silnikiem 1,3 z aktualnym softem w sterowniku.1,5 to 1,3 z inna mapa i wtryskiwaczami - wiecej pali. Najlepszy to CZT 1,5 turbo - maly wymiatacz i lekarz na wypasione bmw :) ))))
Wymiana oleju co 10tys i auto fruwa jak trza.
Najwiecej ile widzialem w colcie to 280 tys km. Czesta usterka po okolo 180 tys i byle jakim oleju to zawor faz. Czasami jak ludzie podlaczaja sie pod nieautoryzowany tester sieje bledami i moze pasc przepustnica. Nie polecam colt z ASG (start stop) szkoda rozrusznika i aku.

SLK - 08-10-2013, 10:53

tokyo napisał/a:
Polecam CZ z silnikiem 1,3 z aktualnym softem w sterowniku.

Czy ten aktualny soft to jakiś tunning, czy nowsza wersja od producenta? :wink:

Misiek :) - 15-10-2013, 22:45

Polecam Colta jak szukasz auta miejskiego, może lekko miejsko rodzinnego.
Jak dla mnie siedzi się za wysoko i ma w środku tandetne plastiki (ale tragedii nie ma). Moi rodzice mają 1,1, silnik oszczędny, ale się tylko turla, nawet się nie rozpędza.
Jeśli szukasz auta miejsko-sportowego to możesz się zawieść (nie liczęCZT którą nie jeździłem). Ogólnie polecam. Moi rodzice mają 2004 z rejestracją z maja 2005 i rdzy nie ma. Sprzęgło było spalone i kilka innych drobnych usterek, ale to się w każdym aucie zdarza przy przebie dochodzącym do 200k km. Biorąc pod uwagę, jak moja mam dba o samochód i jak nim jeździ, to auto jest bezawaryjne i dobrze służy.
Jak zabezpieczysz auto, to ruda nie wyjdzie tak chętnie.

zbilak - 16-10-2013, 18:33

O to chodzi .Dzięki.