To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Mirage 1.5 12v stuki w głowicy po wymianie uszczelniaczy

KrzysiekSmirage - 30-09-2013, 19:58
Temat postu: Mirage 1.5 12v stuki w głowicy po wymianie uszczelniaczy
Witam. W ostatnią sobote zajełem sie wymiana Uszczelniaczy zaworowych wszystko poszlo bez problemu. poskładałem klawiature, odpaliłem wszystko ok silnik cichutko chodził. Wczoraj po przejechaniu okolo 60km zaczeły wydobywac sie stuki z głowicy z okolicy pierwszego cylindra od rozrzadu i nie wiem co jest. rozebrałem dzis klawiature ponownie ale wszystko jest na swoim miejscu. Aha do skladania klawiatury uzylem zwyklej 12stki bez dynamometru czy to moze byc przyczyna tych stóków?? Stuków nie słychac odrazu po odpaleniu na zimnym silniku pojawiaja sie po okolo minucie pracy. Nie bardzo wiem co teraz z tym zrobic. fajnie by bylo dbyby obeszło sie bez zdejmowania głowicy. Moze macie jakis pomysł co mógłbym z tym dalej zrobic ??
Krzyzak - 01-10-2013, 08:14

Ustawić zawory.
Zakładam, że nie przeciągnąłeś gwintu? - bo głowica jest z aluminium i łatwo zerwać gwint stalową śrubą.

KrzysiekSmirage - 01-10-2013, 09:25

Poprawiłes mi humor :) Nie urwałem zadnej wiec mozliwe ze ustawienie luzu zaworowego pomoze :) A wiesz moze jaki luz ma byc na dolocie a jaki na wydechu ??
Krzyzak - 01-10-2013, 12:07

0.15/0.25
ustawiamy na gorącym silniku - pewnie dlatego masz obecne problemy, bo zrobiłeś tylko na zimnym