To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Gdzie się załatwia zaświadczenie o niekaralności?

Efa! - 20-01-2007, 03:17
Temat postu: Gdzie się załatwia zaświadczenie o niekaralności?
Gdzie się załatwia zaświadczenie o niekaralności?

Wiem, że to kosztuje 50zł, ale gdzie mam po to się udać?

jawlo - 20-01-2007, 09:48

U nas w firmie kadrowa wysyłała zaptyanie na adres:

MINISTERSTWO SPRAWIEDLIWOŚCI
KRAJOWY REJESTR KARNY
ul. Zwycięzców 34
Skrytka pocztowa 28
03-938 Warszawa

Zapytanie musi być zapisane na specjalnym formularzu (w razie potrzeby wyśle na PW).

Ustawa o Rejestrze Karnym

Na stronie Ministerstwa Sprawiedliwości masz szczegółowe informacje na temat uzyskiwania informacji.

Cezar - 20-01-2007, 12:30

Skladasz wniosek w sadzie rejonowym/okregowym i po 7 dniach powinnas juz miec kwitek :wink:
tomo85 - 20-01-2007, 13:14

Czesc.
W Krakowie idziesz do sadu rejonowego z wypełnionym formularzem i znaczkiem opłaty sądowej za 50 zł i masz załatwione w 5 min. i myśle ze w kazdym sadzie rejonowym powinno byc tak samo.
Do Warszawy owszem wysyłało sie do 31.12.06 zapytania o nie karalność ale podmiotów gospodarczych teraz wszystko jest juz w rejonowych.
pozdrawiam

Anonymous - 20-01-2007, 17:43

U mnie też składa się wniosek w sądzie rejonowym i czeka do 7 dni na odpowiedź.
Efa! - 21-01-2007, 02:57

Dziękuję Wam serdecznie za podpowiedzi, pójdę do Sądu Rejonowego w poniedziałek :-)
Formularz już mam - znalazłam w sieci.

TommiCrazy - 21-01-2007, 16:46

kolejny mitsumaniak jedzie do Anglii ? tez wymagają tego w pracy? :>
Efa! - 22-01-2007, 17:04

Nie, nie wybieram się za granicę.

Myślałam raczej o podjęciu pracy w Policji.

Chociaż mój zapał ostygł po tym, jak mi kilka osób to odradziło.

jawlo - 22-01-2007, 19:21

Efa! napisał/a:
...Myślałam raczej o podjęciu pracy w Policji...

Napewno zostaniesz dobrze zlustrowana. :lol:
Ale podobno kobiety z lustrem są za pan brat. :wink:

JCH - 22-01-2007, 19:32

Efa! napisał/a:
Myślałam raczej o podjęciu pracy w Policji
Kochana... W Policji to jest służba, nie praca :lol: :lol: :lol:
Jakiś czas temu przez to przechodziłem ale mnie uwalili na "brzuszkach" - chyba na szczęście :?
Ale na poważnie .... spróbuj też do ABW.

Efa! - 23-01-2007, 20:31

Chwilowo wstrzymałam się z tą sprawą :-)
Anonymous - 28-01-2007, 23:46

Ja troszkę z innej beczki - wiecie może, czy wyroki nałożone przez Sąd Grodzki również trafiają do KRS?

Jakiś czas temu zaparkowałem u kumpla pod domem - okazało się, że stał tam, dobrze schowany w koronie drzewa, zakaz parkowania. Straż Mięska wsadziła mi karteczkę za wycieraczkę, ale ponieważ brzydzę się karteczkami od nieznanych mi osób, wyrzuciłem ją w diabły ;o)
Jakiś czas później dostałem zaproszenie, celem złożenia wyjaśnień, kto też taki śmiał dokonać tego haniebnego i potwornego czynu. Z zaproszenia nie skorzystałem, dopóki nie powtórzyli go trzykrotnie. Wtedy jednak pani Strażaczka poinformowała mnie, że teraz to już sprawa z klucza idzie do Sądu.

I tak oto po niedługim czasie otrzymałem poczta zawiadomienie, ze w sprawie mojej zbrodni zapadł wyrok skazujący. Zostanę żywcem ugotowany w oleju na Długim Targu, a moje szczątki poprzybijają do różnych eksponowanych miejsc w mieście.

A może mam zapłacić 150 złotych?..

Nie pamiętam którą, ale jedną z tych kar mi wymierzono, nie za parkowanie, tylko za nieskorzystanie z zaproszenia do Straży Męskiej. Tak, czy siak - przeciwstawiłem się systemowi (jak kiedyś znowu nastąpi jakiś przewrót i będą lustrować tajnych współpracowników ABW w IV RP, to będę miał się jak wykręcić ;o) i jestem obecnie osobą skazaną.

Tylko czy takie wykroczenia też trafiają do KRS? Wie ktoś?

Efa - jeśli się wahasz, to Milicję sobie odpuść, powaga. Otarłem się o temat, obejrzałem z bliska... Niefajne to trochę jednak. Obejrzyj "Pitbula" i poszukaj czegoś milszego ;o)

Efa! - 29-01-2007, 00:10

Postanowiłam zrobić karierę w branży muzycznej, więc do policji jednak nie trafię :D
Krzyzak - 29-01-2007, 08:46

a ja sadzilem, ze chcesz wystapic o pozwolenie na bron...
Efa! - 29-01-2007, 15:21

Nie wiem, ale podejrzewam, że nie mam wrogów ;)