[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] nieszczelne wnętrze, świst powietrza
Remington - 04-10-2013, 20:57 Temat postu: [EA2A/W 2.0] nieszczelne wnętrze, świst powietrza Mam dziwny problem, otóż jak jadę autem to słychać świst powietrza, jakby w środku była jakaś nieszczelność ( np od uszczelek ) . Sprawdzałem każdą uszczelkę i są w dobrym stanie, jedynie jedna od strony kierowcy ma małą dziurkę na około 1cm, a ten " świst " słychać jakby przy każdych drzwiach... ( wg mnie najgłośniej lewy tył ) . Ktoś wie może w czym może leżeć problem ?
milo - 04-10-2013, 21:38
Remington napisał/a: | Ktoś wie może w czym może leżeć problem ? |
Tu masz wiecej http://forum.mitsumaniaki...ight=wyciszanie
Remington - 04-10-2013, 22:49
Tylko u mnie to bardziej świst powietrza niż szum opon
nerus - 05-10-2013, 03:05
Remington,
http://forum.mitsumaniaki...&highlight=szum
Tomasz87 - 05-10-2013, 05:26
to chyba jedna z tych "zalet", do których trzeba sie przyzwyczaić...
sampler - 05-10-2013, 12:18 Temat postu: Re: nieszczelne wnętrze, świst powietrza
Remington napisał/a: | Mam dziwny problem, otóż jak jadę autem to słychać świst powietrza, jakby w środku była jakaś nieszczelność ( np od uszczelek ) . Sprawdzałem każdą uszczelkę i są w dobrym stanie, jedynie jedna od strony kierowcy ma małą dziurkę na około 1cm, a ten " świst " słychać jakby przy każdych drzwiach... ( wg mnie najgłośniej lewy tył ) . Ktoś wie może w czym może leżeć problem ? |
przy jakich predkosciach slychac?
Remington - 05-10-2013, 16:42 Temat postu: Re: nieszczelne wnętrze, świst powietrza
sampler napisał/a: | Remington napisał/a: | Mam dziwny problem, otóż jak jadę autem to słychać świst powietrza, jakby w środku była jakaś nieszczelność ( np od uszczelek ) . Sprawdzałem każdą uszczelkę i są w dobrym stanie, jedynie jedna od strony kierowcy ma małą dziurkę na około 1cm, a ten " świst " słychać jakby przy każdych drzwiach... ( wg mnie najgłośniej lewy tył ) . Ktoś wie może w czym może leżeć problem ? |
przy jakich predkosciach slychac? |
w sumie to im szybciej się jedzie tym bardziej słychać.
sampler - 05-10-2013, 20:22
do 100 km/h nie powinno być głośno jeżeli tak jest trzeba sprawdzić czy drzwi nie opadły podoginać ramki itd. Jeżeli dodatkowo dokleisz odpowiednio dodatkowe uszczelki to swist ustąpi i zaczniesz słyszeć oponki
Remington - 05-10-2013, 22:06
sampler napisał/a: | do 100 km/h nie powinno być głośno jeżeli tak jest trzeba sprawdzić czy drzwi nie opadły podoginać ramki itd. Jeżeli dodatkowo dokleisz odpowiednio dodatkowe uszczelki to swist ustąpi i zaczniesz słyszeć oponki |
o jakie ramki dokładnie chodzi? I jakie konkretnie uszczelki ? Bo jest ich sporo
|
|
|