To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] nieszczelne wnętrze, świst powietrza

Remington - 04-10-2013, 20:57
Temat postu: [EA2A/W 2.0] nieszczelne wnętrze, świst powietrza
Mam dziwny problem, otóż jak jadę autem to słychać świst powietrza, jakby w środku była jakaś nieszczelność ( np od uszczelek ) . Sprawdzałem każdą uszczelkę i są w dobrym stanie, jedynie jedna od strony kierowcy ma małą dziurkę na około 1cm, a ten " świst " słychać jakby przy każdych drzwiach... ( wg mnie najgłośniej lewy tył ) . Ktoś wie może w czym może leżeć problem ?
milo - 04-10-2013, 21:38

Remington napisał/a:
Ktoś wie może w czym może leżeć problem ?

Tu masz wiecej http://forum.mitsumaniaki...ight=wyciszanie

Remington - 04-10-2013, 22:49

Tylko u mnie to bardziej świst powietrza niż szum opon
nerus - 05-10-2013, 03:05

Remington,
http://forum.mitsumaniaki...&highlight=szum

Tomasz87 - 05-10-2013, 05:26

to chyba jedna z tych "zalet", do których trzeba sie przyzwyczaić...
sampler - 05-10-2013, 12:18
Temat postu: Re: nieszczelne wnętrze, świst powietrza
Remington napisał/a:
Mam dziwny problem, otóż jak jadę autem to słychać świst powietrza, jakby w środku była jakaś nieszczelność ( np od uszczelek ) . Sprawdzałem każdą uszczelkę i są w dobrym stanie, jedynie jedna od strony kierowcy ma małą dziurkę na około 1cm, a ten " świst " słychać jakby przy każdych drzwiach... ( wg mnie najgłośniej lewy tył ) . Ktoś wie może w czym może leżeć problem ?

przy jakich predkosciach slychac?

Remington - 05-10-2013, 16:42
Temat postu: Re: nieszczelne wnętrze, świst powietrza
sampler napisał/a:
Remington napisał/a:

przy jakich predkosciach slychac?

w sumie to im szybciej się jedzie tym bardziej słychać.

sampler - 05-10-2013, 20:22

do 100 km/h nie powinno być głośno jeżeli tak jest trzeba sprawdzić czy drzwi nie opadły podoginać ramki itd. Jeżeli dodatkowo dokleisz odpowiednio dodatkowe uszczelki to swist ustąpi i zaczniesz słyszeć oponki
Remington - 05-10-2013, 22:06

sampler napisał/a:
do 100 km/h nie powinno być głośno jeżeli tak jest trzeba sprawdzić czy drzwi nie opadły podoginać ramki itd. Jeżeli dodatkowo dokleisz odpowiednio dodatkowe uszczelki to swist ustąpi i zaczniesz słyszeć oponki

o jakie ramki dokładnie chodzi? I jakie konkretnie uszczelki ? Bo jest ich sporo :D