To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lancer Ogólne - Lancer CS0 - przebieg >200 tys. km; czego się spodziewać?

SimOn! - 07-10-2013, 12:42
Temat postu: Lancer CS0 - przebieg >200 tys. km; czego się spodziewać?
Witam,
To mój pierwszy posta na forum, do tej pory sobie tylko czytałem z ukrycia ;) Witam wszystkich :!:

Przymierzam się do kupienia Lancera CS0 z roczników '03-'04 w wersji sport. Ogólnie ciężko coś znaleźć u nas w kraju jakiegoś który zachęca chociażby do oglądania nie mówiąc już o kupnie. Żadnych ściąganych przez handlarzy "wynalazków" nie chcę bo mam rozeznany dokładnie niemiecki rynek i widzę jak one są strasznie kręcone i picowane :cry:

Mam takie pytanie, może głupie, ale czego można się spodziewać w aucie które przejechało już ponad 200 tys. km? No nie wiem, sprzęgło zaraz będzie do roboty, amory czy coś? Przyznam, że dla mnie to nie jest przebieg żaden odstraszający, obecnie mam Mazdę która już tyle przejechała i jeździ dalej ;) gdyby nie wszechobecna "próchnica" to pewnie by jeszcze ze mną została. Muszę właśnie mojej kobiecie jakoś wytłumaczyć, że auto z takim samym przebiegiem ale młodsze o 10 lat to nie jest krok wstecz (czy dreptanie w miejscu) :) Może się pochwalicie jak sprawują się wasze auta z takimi przebiegami i czy cokolwiek było do roboty z rzeczy eksploatacyjnych ale drogich (czyli jak wcześniej wspomniałem)? Szukam po prostu argumentów ZA :mrgreen:

Przy okazji czy mogę liczyć na ocenę auta z ogłoszenia?
Ten oto ->Lancer 2.0 Sport 217 tys, 03'
Auto było wcześniej wystawiane przez właściciela z przebiegiem niższym o 300 km tylko cena u handlarza powędrowała o prawie 2 tysiące w górę :roll: Czy wtarto się tym autem interesować?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc!
Pozwoliłem sobie dorzucić ankietę, bo może komuś się nie chce rozpisywać ale za to kliknie guzika w ankiecie i będzie jakiś wynik statystyczny, może przyda się komuś na przyszłość.

robertdg - 07-10-2013, 17:02

Zalezy gdzie, w jakich warunkach i przez jakiego kierowce te 200tyś przejechane, zalezy jak serwisowane auto, jak źle trafisz to kupisz auto w którym będzie cały zawias do wymiany, układ kierowniczy, hamulcowy itd., jak dobrze trafisz to coś tam zapewne trzeba będzie wymienić, ale tragedii być nie powinno
SHARK1979 - 12-01-2014, 13:26

SimOn! napisał/a:
czego można się spodziewać w aucie które przejechało już ponad 200 tys. km?

Ja właśnie wskoczyłem u siebie na 206 tyś i autko sprawuje się normalnie :wink: czego się można spodziewać hmm , tak jak pisze robertdg, zależy kto jak to auto użytkował bo jak ostro i za wiele nie dbał to parę rzeczy może być do wymiany.