To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Tylna lampa przeciwmgielna.

markez12 - 17-06-2010, 19:51
Temat postu: Tylna lampa przeciwmgielna.
Mógł by mi ktoś doradzić jak najprostszym sposobem z dwóch świateł cofania zrobić jedno przeciwmgielne (wersja usa).
jaca71 - 17-06-2010, 20:13

Najprościej to odciąć kabelek od lewego cofania, założyć czerwoną żarówkę i pociągnąć kabelek do kabiny. Tam zamontować najprostszy przełącznik podświetlany pomarańczowy i gra gitara.
Ja mam prawie tak samo tylko zamiast czerwonej żarówki mam pozostawioną biła (mam dwa wsteczne) a w koło tejże naprane czerwonych diod. Reszta jak wyżej w opisie ;)

markez12 - 17-06-2010, 20:39

Dzięki jaca71 rzeczywiście dobry pomysł , może coś wymyśle podobnego.
fargo - 17-06-2010, 22:21

A ja mam dodatkową żarówkę z oprawką w komorze światła pozycyjnego po jednej stronie w tej części na klapie i oba światła cofania zostały bez zmian. :rolleyes:
ferol - 20-06-2010, 14:20

tak jak jaca71 pisze
ja mam żarówkę czerwoną w jednym ze wstecznych, kabelek pociągnięty i przełącznik oryginalny dodany po lewej stronie

krzysztof1904 - 29-12-2012, 23:15
Temat postu: Swiatło przeciwmgielne tylne - jak i gdzie podłączyć
Witam! Mam problem z podłączeniem światła przeciwmgielnego tylnego, którego mój lancer USA nie posiada, a chciałbym to zrobić tak, jak to jest w wersjach EU, no, może bez wymiany przełącznika przy kierownicy, tylko osobny włącznik z lampką, może ktoś już to robił i wie gdzie ma być ( jest ) przekaźnik z przeciwmgielnego tylnego, bo bezpiecznik jest pod kierownicą ? może jakieś zdjęcie skrzynki z przekaźnikowej z zaznaczeniem tegoż przekaźnika ? Druga sprawa, to wpięcie się z pokrętłem do regulacji świateł i objaśnienie wszystkich pinów w pokrętle, gdzie i co podłączyć, ponieważ nie mam oryginalnego złącza, no i później gdzie wpiąć w samym samochodzie, od reflektorów idą kabelki z kostki do regulacji. Trochę tego dużo ale pomóżcie coś.
slim21 - 09-10-2013, 20:16
Temat postu: Tylna lampa przeciwmgłowa.
Witam. poszukuje tylnej lampy do mitsubishi lancer sedan 2008. Konkretnie chodzi mi o lewa stronę w klape bagażnika. Tą z przeciwmgielnym. Ma ktoś może odsprzedać? :)
RalfPi - 09-10-2013, 20:55

Witaj,
a regulamin Forum czytałeś?
Wydaje mi się, że to nie ten dział na takie pytania...
Jest to tego dział kupię/sprzedam.

Pozdrowienia!

tokyo - 10-10-2013, 19:00

Witam
Zamiast kupowac lampe przecimgielna kup zarowke diodowa czerwona i wstaw w miejsce zwyklej zarowki, podepnij pod etacs oraz trzeba zakodowac komputer.
Zrobilem w ten sposob kilka amerykanow i dziala.
Pozdrawiam

Uwex - 11-10-2013, 08:41

Można tak jak pisze tokyo, a jeśli się upierasz przy wymianie lampy, to kupisz ją za 120 zł.
Np. w Mitsustyle (sprzedają też na all...ro).

slim21 - 11-10-2013, 20:46

Dzięki panowie. Wykorzystam pomysł Tokyo. Tylko gdzie zakodować kompa. Dzwoniłem do aso ale pan coś nie garnie się do roboty. Macie jakieś pomysły?

[ Dodano: 13-10-2013, 20:19 ]
jeszcze pytanko o przełącznik. Nie chce szpecic auto w środku i instalować przelacznika byle gdzie. pomysłalem o czyms takim http://allegro.pl/mitsubi...3560366279.html i chce to zamontować w po lewej stronie kierownicy mam 3 zaślepki( niektóre modele maja tam asc, regulacje świateł itp.) Będzie pasować?

Luk - 16-10-2013, 11:30

slim21, jak chcesz mieć elegancko, to zamiast wstawiać dodatkowy przełącznik, podłącz się (kodując w kompie) pod ten dedykowany pierścień na dźwigni kierunków. Jeżeli ASO nie garnie się do tego, to zapytaj w innym. W końcu to usługa płatna...
fargo - 16-10-2013, 19:13

slim21 napisał/a:
Będzie pasować?

Powinien pasować tylko musisz wyciąć otwór na niego w zaślepce. A pierścień na kierunkach masz pewnie tak jak ja, tylko do halogenów :rolleyes:

Luk - 17-10-2013, 00:37

fargo napisał/a:
A pierścień na kierunkach masz pewnie tak jak ja, tylko do halogenów

Pierścień obsługuje przeciwmgielne przednie i tylne. Pierwsze pyknięcie - przednie, drugie pyknięcie - dołącza tylne. Tak jest w europejskiej wersji - w amerykańskiej trzeba zapewne ustawić w kompie - bo mechanicznie jest tak samo (u mnie np. nie ma halogenów, więc pierwsze pyknięcie włącza tyne)

tokyo - 17-10-2013, 00:47

witam
roznice w manetce (przelaczniku zadne) tylko w postaci opisu.
Jak zakodujesz to dziala bez problemu.
Jak serwis nie ogarnie to bede za 2 tyg ogarnial 2 asx obok pily to mozesz podjechac - 5 min roboty.