To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - delta-homes spędza sen z powiek Internautom

nytsug - 10-10-2013, 09:48
Temat postu: delta-homes spędza sen z powiek Internautom
Udało mi się dziś wyrzucić delta-homes z OPERY - poniżej instrukcja - pewnie sporo osób się z tym boryka. Niechciana wyszukiwarka usunięta:
WYWALENIE delta-homes:
1)Wpisujemy w uruchom: regedit.exe
2)HKEY_CURRENT_USER
3)Software - i tutaj wyszukujemy naszą przeglądarkę,
zktórej chcemy się pozbyt tego shita!
4)i mamy tam np. C:\Program Files (x86)\Opera\opera.exe (dalej jest delta-homes.................)
Usuwamy wszystko co jest za opera.exe i możemy za opera.exe wpisać po spacji np google.pl
5) np. tak: C:\Program Files (x86)\Opera\opera.exe google.pl
Akceptujemy i wychodzimy z rejestru.
I co ważne!!!!
Trzeba usunąć wszystkie skróty z pulpitu, które odnoszą się do naszej przeglądarki.
Następnie wchodzimy do folderu gdzie mamy przeglądarkę i stamtąd robimy skrót np. na pulpit - inaczej delta-homes dalej pozostanie.

Kralela - 12-07-2015, 13:56

http://knksoftware.pl/adware/delta-homes Jak usunąć Delta Homes. Usuwanie Delta-homes.com w Chrome, Firefox, IE
apg2312 - 12-07-2015, 15:56

A nie prościej było użyć AdwCleaner ?
http://www.programosy.pl/program,adwcleaner.html

mjsystem - 12-07-2015, 17:58

apg2312 napisał/a:
A nie prościej było użyć AdwCleaner ?
http://www.programosy.pl/program,adwcleaner.html
Sam wiesz, że niektórym pewne rzeczy przychodzą łatwiej a niektóre trudniej. :wink: Mi się delta montowała kilka razy z jakimś innym potrzebnym programem, ale wiem, jak usuwać takie śmieci. Inni potrzebują podpowiedzi.
kisian - 13-07-2015, 16:26

Podstawa to czytać przy instalacji. Dużo osób daje: tak, tak, tak.... lub dalej, dalej itp. A wraz z programami których potrzebujemy instalują się rozmaite Delty i inne badziewia. Dodam że mnie też takie coś spotykało.
plecho1 - 13-07-2015, 18:20

Też kiedyś coś takiego usuwałem i po jakimś czasie wracało okazało się, że oprócz instalacji dopisywało sobie ścieżkę w właściwościach skrótu przeglądarki i po odinstalowaniu trzeba było jeszcze usunąć skrót i utworzyć go na nowo i dodatkowo usunąć dopisaną część w skrócie przeglądarki przez ten "wirus". Np. w operze tak to ma wyglądać jak jest wszystko ok

apg2312 - 13-07-2015, 19:33

Dlatego właśnie radzę profilaktycznie co jakiś czas przeskanować sobie system AdwCleanerem - mniej więcej co 2-3 tygodnie wychodzi nowa wersja :)
Heh, nawet osoby, które są pewne że mają czysty komputer mogą się zdziwić, czytając wyniki skanowania ;)

RaVciO - 15-10-2015, 21:00

Jeśli kogoś to jeszcze nawiedzi to ja używałem SpyHunter.

Wersja płatna usuwa wszystko.

Wersja demo (której używałem) wskazuje miejsca w rejestrze gdzie to siedzi, a co za tym idzie można ręcznie po rejestrze poryć i wszystko usunąć.

Hubeeert - 16-10-2015, 17:35

apg2312 napisał/a:
Dlatego właśnie radzę profilaktycznie co jakiś czas przeskanować sobie system AdwCleanerem - mniej więcej co 2-3 tygodnie wychodzi nowa wersja :)
Heh, nawet osoby, które są pewne że mają czysty komputer mogą się zdziwić, czytając wyniki skanowania ;)

U mnie nic nie znalazł za to Zone Alarm go nie polubił ;)