To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - samochód za 3-4tyś do miasta dla kobiety

Marcino - 10-10-2013, 12:56
Temat postu: samochód za 3-4tyś do miasta dla kobiety
Był podobny temat ale nie mogę znaleść,
Znajoma poszukuję samochodu do jazdy po mieście. Chciała by żeby był niezawodny i w miare mało palił - teraz styare Polo wciaga jej 10l, ale tam jest coś nie tak. Jej znajomy podobno sprowadza warte uwagi, i chciała mojej opini, Rozmawiała z moją zoną na temat Carismy GDI, ale tą jej odradziła..:P, teraz na tapecie jest Mazda 626 1.8PB.
Ja myslę ze znjadzie się coś mniejszego co bedzie ekonomiczniejsze?

Tomek - 10-10-2013, 13:03

Marcino napisał/a:
Ja myslę ze znjadzie się coś mniejszego co bedzie ekonomiczniejsze?

z Mitsu to tylko CA4A, albo CJ4A

Mazda 323f

jak szukalem auta dla zony, to jedna taka poszla nam sprzed nosa, za 3900 zl
ale i tak bym raczej nie kupil od tego pajaca, bardziej dla zasady

Uwex - 10-10-2013, 13:04

Marcino napisał/a:
na tapecie jest Mazda 626 1.8PB

dla kobiety do miasta i ma mało palić ? to ile by to miało być, to spalanie ? :wink:

Marcino - 10-10-2013, 13:10

Nie wiem ile to mało dla niej..:) Dodatkowo w domu nie ma faceta który na koło popatrzy czy jest powietrze......
Ja jestem zbooczony i dla mnie LPG jak ma być tanio, ale że w miescie się bedzie pożno załanczał to może nie ma sensu. Te co jej koleś poleca to sprowadzane i pewne.... ale dla mnei duże auto musi więcej palić i obsługa jego też droższa

krzychu - 10-10-2013, 13:14

W tej cenie to Skoda Felicja albo Punto od dziadka w dobrym stanie... Naprawi tanio byle gdzie i gazownicy nie będą mieli trudności jakby chciała.
londolut - 10-10-2013, 13:14

tomek84 napisał/a:
Mazda 323f
tomek84 napisał/a:
Mazda 323f
Jeśli masz na myśli model 1,5l 94-98 to sobie odpuść. Znam ludków co mają takie auta i nikomu nie udało się zejść poniżej 10l.
stary alfer - 10-10-2013, 14:04

Peugeot 106 ;)

Ja bym nie brał japońskiej zgnilizny :P

Rafal_Szczecin - 10-10-2013, 14:14

fiat seicento, koniecznie 1,1
sampler - 10-10-2013, 14:44

w tej cenie jeżeli chcesz jak najnowsze auto bezkonkurencyjnie wygrywa renault megane
Skyline15 - 10-10-2013, 18:29

Młodsze ale okropnie je bierze korozja (ogólnie tragedia mowa o megane I i FL)

Jak kolega Tomek 84 wspomniał stawiałbym na Colty

Przyjemne w środku , w miarę wygodne, ceny części przyzwoite.
Jedynie znaleźć z dobrą budą sztukę a o resztę nie ma się co specjalnie martwić.
Fajna byłaby sztuka z lpg - to już w ogóle oszczędność.

Jeździłem Coltem Ca0 z 1.6 16V i naprawdę byłem mile zaskoczony dynamiką a spalanie w mieście 7-8 litrów PB. Zagazowanych sztuk jest dosyć trochę , na pewno się jakaś dobra trafi

Ogółem moja koleżanka była bardzo z Mitsu zadowolona , sprzedała tylko z powodu perforacji blachy i nieprofesjonalnych napraw blacharskich :D

sampler - 10-10-2013, 20:03

Skyline15 napisał/a:
Młodsze ale okropnie je bierze korozja (ogólnie tragedia mowa o megane I i FL)

korozja w megane przed FL fakt ale po Fl juz jest ocynk i szczerze nie widzialem takiej meganki z korozja a to juz ponad 10 letnie autka. Drugi plus to dobre wyposazenie jest np klima czego nie uswiadczysz w punto czy fabii

Skyline15 - 10-10-2013, 21:56

z FL to fakt że korozji jest mniej , ale daje się uświadczyć

Poza tym rozmawiamy o samochodzie do 4 tyś zł ,a dobrej FLki w tej cenie nie uświadczysz.

Co mogę jeszcze doradzić to zadbany Civic V gen bo jeśli chodzi o VI to trochę za mała kwota.
Jak to w hondzie brało również budę ale da się znaleźć zadbane sztuki bez korozji, z dobrym wyposażeniem i lpg
Zdecydowanym plusem hondy jest mechanika i jej duża niezawodność , prostota i przyzwoite ceny części

eremita - 11-10-2013, 09:06

jak ma do wydania 4tys to niech kupi coś max do 3 a reszte wyda na zrobienie, bo niema sie co oszukiwać ze to będzie igła.
Ja Mamie kupiłem Citroena Saxo 98r za 1800zł pierwsze co to do pojechał do mechanika plus opony i 1500 poszło łącznie wyszedł 3300zł ale drugi rok jeździ bez problemów.

Cezar - 11-10-2013, 09:39

Moze Matiza - w tej cenie to mozna wyrwac z lpg i dobrym wyposazeniem. Ceny czesci i ogolnie utrzymanie tego pudelka jest smiesznie tanie :wink:
Skyline15 - 11-10-2013, 09:56

Jedynym minusem(ale rażącym) tego pojazdu jest jego blacha i słaba konstrukcja. Naprawdę nie chciałbym siedzieć ani w tico ani w matizie podczas zderzenia