To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Czujnik parkowania

Walcz72 - 15-10-2013, 10:27
Temat postu: [II 2.0 DID] Czujnik parkowania
Witam
Zastanawiam się czy próbował ktoś założyć czujnik parkowania do O2 na przód. Ciekawi mnie czy jest to wykonalne w przydomowym garażu . Jeśli ktoś miał z tym jakąś styczność proszę podzielcie się wiedzą .

mitsu00 - 15-10-2013, 10:32

Ja mam czujniki parkowania z przodu w Accordzie, ale przyznam szczerze ze mam je ciagle wylaczone bo nie najlepiej sie sprawuja. Zamontuj lepiej szerokokatna kamere w przednim grilu jak zalezy ci na parkowaniu na cm.
Fragu - 15-10-2013, 10:53

Tak jak pisze mitsu00, czyjniki z przodu są średnie. Mi w Galacie łapią wszelkie trawki, krzaczki...może w Outku ze względu na wysokość zderzaka to lepiej działa. :roll:
Walcz72 - 15-10-2013, 11:42

mitsu00 napisał/a:
Ja mam czujniki parkowania z przodu w Accordzie, ale przyznam szczerze ze mam je ciagle wylaczone bo nie najlepiej sie sprawuja. Zamontuj lepiej szerokokatna kamere w przednim grilu jak zalezy ci na parkowaniu na cm.

A masz jakiś pomysł na zamontowanie takowej kamerki ??

mitsu00 - 15-10-2013, 12:01

Walcz72 napisał/a:
mitsu00 napisał/a:

A masz jakiś pomysł na zamontowanie takowej kamerki ??

Tzn co? Pytasz jak przebiega montaz?

Walcz72 - 15-10-2013, 13:29

Kompletnie nie wiem jak temat ugryźć , nie bardzo wiem jak i do czego podłączyć . Z tego co wiem to kamerę cofania (na tył) podłącz się pod żarówkę cofania , Kamera dostaje prąd , na wyświetlacz i gra ale z przodem .... :?:
Fragu - 15-10-2013, 14:34

Walcz72, no przód musisz mieć odpalany z przycisku :wink:
rezon - 15-10-2013, 14:52

Ja mam po 4 czujniki przód/tył i dobrze mi działają - ori fabryczne skodowskie.
Walcz72 napisał/a:
Ciekawi mnie czy jest to wykonalne w przydomowym garażu
bez żadnych problemów sobie zrobisz - żadna filozofia. Z kamerą masz więcej zabawy - musisz mieć coś do wyświetlenia obrazu ;) . Po za tym schowana w grilu nie będzie zbyt dobrze pokazywać - kamery cofania mają dość duży kąt.
U mnie bardziej cenię nie tyle centralne przednie - autko dobrze czuję, ale boczne - czasami mi przypominają przy cofaniu w skręcie, że mogę przodem o coś zahaczyć.

Walcz72 - 15-10-2013, 15:49

Wielkie dzięki za info
paweldm - 13-05-2014, 19:21

Mam kamerę cofania ale chciałbym dorzucić czujniki cofania - nie zawsze widać wyraźnie (np. mocne słońce). Czy warto montować oryginalne od miska (opcja sporo droższa i jak podejrzewam bardziej skomplikowana), czy wystarczą jakieś z alledrogo, mam takowe w berlingo żony i nie narzekam.
borsak1 - 14-05-2014, 08:05

paweldm, ostatnio zakładałem jakiś jakiś komplet z allegro, sprawują się świetnie. w lancerku.

Fragu napisał/a:
Walcz72, no przód musisz mieć odpalany z przycisku
albo opóźnienie działające na zasadzie wciskasz pedał hamulca i jeśli nie jest wsteczny czujniki zaczynają działać przez 10 sekund od momentu puszczenia pedału.
lexus - 14-05-2014, 11:52

Mogą być z alegro ale trzeba uważać ,bo często jak jest gorąco albo zimno mogą szaleć ,ja tak miaLem i wymieniłem na inne i są ok ,podobnie jest w aso ,jest nawet w instrukcji ;że w zależnośći od pogodu mogą żle wskazywać i nie jest to wada gwarancyjna ,czyli też mają chinszczyzne :twisted:
hucker - 05-01-2017, 21:17

W moim miśku dziś zaczą źle działać czujnik parkowania. Wrzucając bieg wsteczny odrazu rozbrzmiewa sygnał dźwiękowy ciągły taki jak by była jakaś przeszkodą a z tyłu auta nic nie ma . Czy ktoś się spotkał z taką sytuacją?
lexus - 05-01-2017, 21:45

zobacz post powyżej, to jest odpowiedz
hucker - 05-01-2017, 22:17

Czyli powodem jest niska temperatura (-15°C) ?
Czy można zamienić same czujniki na jakieś uniwersalne ?