To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - stuki z tylu samochodu prawdopodobnie kolo

delbana - 18-10-2013, 01:10
Temat postu: stuki z tylu samochodu prawdopodobnie kolo
hej.spotkala mnie niemila niespodzianka dzisiejszego dnia.otoz po 2.5 tygodniowym urlopie wsiadam w mojego lancera a tam zaczely dochodzic mnie niepokojace stuki dobiegajace z tylu pojazdu.stuki jednostajne zwiekszajace czestotliwosc wraz z predkoscia.podejrzenie od razu pada na kolo.po blizszym nasluchu jestem niemal pewien ze to kolo po prawej stronie.i teraz pytanie czy to moze byc sprawa hamulcow walkowana tutaj?czy moze takie stuki to efekt peknietego lozyska?
krzychu - 18-10-2013, 06:52

Spróbuj ze 2-3 razy mocno zahamować może być z małej prędkości. Znaczy tak 40km/h i mocno but w podłogę. Potem zaciągnij trochę ręczny i przeciągnij tylko z 10m... Ja miałem taki efekt po tygodniowym postoju pod lotniskiem wsiadam a tam coś ociera wraz ze wzrostem prędkości 2 mocne hamowania i ustało.
xsiaze - 18-10-2013, 07:47

Tarcze w Lancerach rdzewieją na sam widok wody,miałem kilkakrotnie taką sytuacje i faktycznie tak jak radzi Krzychu krótka kuracja udarowa hamulców powinna pomóc
delbana - 18-10-2013, 16:09

dzieki chłopaki.zdaje się że po wczorajszej jeździe jest już lepiej.dziś przprowadzę kurację szokową:D