To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - czujnik położenia lewarka biegów-automat

JarAsNo1 - 20-10-2013, 10:16
Temat postu: czujnik położenia lewarka biegów-automat
Witam wszystkim...szukałem ale niewiem czy czegoś nie przeoczylem,jestem nowy -jesli tak to wybaczcie i proszę o link z pomocą...mianowicie czy w galu 2.5 v6 automat jest gdzieś coś takiego jak czujnik położenia lewarka biegów lub coś takiego który odpowiada za rozruch ponieważ mam mały problem kiedy jest troszkę przymrozek to w pozycji P przygasa wszystko ale rozrusznik nie kręci :? Muszę przewajhować na dol i do gory,czasem ze dwa razy i dopiero odpali...wiec co bedzie jak bedzie mróz...jesli miał ktoś z tym już problem proszę o pomoc...z gory dziekuje
robertdg - 20-10-2013, 23:16

Na skrzyni pod pojemnikiem filtra powietrza
JarAsNo1 - 21-10-2013, 00:19

Ale czy to może być wina tego Robercie,ze tak sie dzieje?
robertdg - 21-10-2013, 08:39

Mozna sprawdzić czy jest prawidłowo ustawiony, zakładając, że to ma związek z nim, a nie z akumulatorem
JarAsNo1 - 21-10-2013, 10:49

Akumulator jest jak najbardziej wporządku...
To to sie jakos ustawia?mam stożek to może nie bedzie ciezko tam sie dostać, zajrzeć...:-/

azet13 - 10-04-2015, 10:08

Witam odgrzej temat mam podobny problem co JarAsNo1 nie mogę odpalić (nic się nie dzieje, tak jakby lewarek nie był na P tylko np: na D ale kluczyk dało się wyjąć i na desce rozdzielczej świeci się normalnie P-nie miga). Dopiero jak poruszę lewarkiem zmiany biegów z pozycji P do D i z powrotem natychmiast odpala. Czy jest jakiś czujnik który warto przejrzeć? Akumulator jest nowy i sprawny sytuacja powtarza się czasami zupełnie nieprzewidywalnie.
krzysztofpak75 - 11-04-2015, 17:50

Na skrzyni , pod filtrem powietza jest inhibitor switch można go wyregulować ... Wszystko jest w manualu.
Pozdrawiam.

Seba75 - 04-09-2015, 14:15

Hejka. a ja mam pytanie.Czy w galu te literki PRND w galu z tiptronikiem są podświetlane?Pytam,bo u mnie jakoś w nocy są ciemne.Jak są podświetlane to jak się dostać do żarówki/lampki?Może jest jakiś link do tego?
Hugo - 04-09-2015, 15:07

Są podświetlane. + i - nie są. Jak się dostać do żarówki jest napisane w temacie o oświetleniu wnętrza w tym dziale. Poszukaj. Żarówka typowa W5W.
Seba75 - 04-09-2015, 15:32

Hugo, juz szukam 25 minut i lipa.Albo nie umiem tego znaleźć albo zle szukam.
Hugo - 04-09-2015, 16:45

Wpisz w wyszukiwarkę słowa: "wymiana oświetlenia" i szukaj w dziale Galanta EAXA/W. Pierwszy temat z góry.