Car Audio - Radio z usb do 250 zł
Maciek - 21-01-2007, 17:37 Temat postu: Radio z usb do 250 zł Wiem że nic godnego uszu Waszych nie da się za takie pieniądze wyczesać ale ( ) może miał ktoś kiedy do czynienia z czymś np TAKIM ? Płytki już odpadają jedynie pen'y mam czas zapełnić.
Żadnego super zestawu głośników też nie mam bo 2x10cm Soniaki + 2x 16cm Pionki (oby cztery tanie raczej były). Nie mam zamiaru zapodawać wzmacniaczy czy innych takich (tub itd) więc ma to być tani odtw. z usb.
PS poprzednio było Sony z mp3 ale wyszło pewnej nocy
saphire - 21-01-2007, 18:26
Co do grania to się nie wypowiadam bo nie miałem okazji słyszeć jak toto gra niemniej co do aluminium to ma ono jedną zajebistą wadę - nadruki na nim błyskawicznie się wycierają tak że opisy przycisków szybko ci znikną chyba że opisy są imbosowane i dodatkowo zalewane farbą.
Anonymous - 23-01-2007, 19:28
To jest poważnie mówiąc wyrzucenie 250-ciu zł w błoto. Lepiej dozbierac i za ok. 530 zł kupisz JVC G 722, albo SONY GT 410U...Nie będziesz zadowolony z tego chińskiego wynalazku...przeważnie po krótkim uzytkowaniu pada podświetlenie, niejednokrotnie laser... Lepiej zainwestowac troche więcej...
Student - 24-01-2007, 10:09
Ostatnio w Macro był Soniak za 249 zł. z MP3 ale bez usb
Anonymous - 24-01-2007, 17:31
Student napisał/a: | Ostatnio w Macro był Soniak za 249 zł. z MP3 |
A zalozymy sie czy tam bylo mp3?
Anonymous - 25-01-2007, 00:00
A może ma ktoś z was takie coś
Po komentarzach można wywnioskować, że jak na tą cenę to może być. No i gwarancja 24 miesiące.
Ale może właśnnie ktoś jest w posiadaniu takiego radia i mógłby coś o nim powiedzieć.
Anonymous - 25-01-2007, 00:26
Z takim sprzętem to trzeba mieć więcej szczęścia niż rozumu, lepiej kupić coś markowego.
Potek - 25-01-2007, 01:46
Ejjjj.... Panowie trochę przesadzacie. Jak ktoś w muzyce odróżnia dwa stany - "graja" i "przestali grać" to takie radio jest OK. Ponieważ ja do takich osób należe to przez ponad pół roku woziłem wynalazek który nazywa się "GMS" (General Music System - taka marka tanich radyjek) i żyje Radio działało, grało, gadało.... ful wypas jednym słowem. Nie popadajmy w skrajności. Nie każdy musi i chce mieć markowe radio. Niektórym w tym np. mnie wystarczaja takie radia co to po prostu grają i bez szaleństw co do jakości dzwieku bo i tak np. ja tego nie słysze. A trwałość... no cóz jeśli coś ma 2 lata gwarancji to uważam że jak będzie działać przez te 24 miesiące to jest w zupełności wystarczające. Zreszta mam do tej pory jakieś chińskie radyjko z poczatku lat 90 które jest w pełni sprawne a nabyłem je jako "jednorazowkę" za pare złoty Kiedys je z ciekawości rozebrałem i w środku był taki prymityw, że resztki bambusów pod którymi je skladali się poniewierały po obudowie
Maciek, według mnie powinieneś sprawdzić tylko jak wygladają sprawy gwarancyjne i jesli nie masz zbyt dużej wrażliwości na dzwięki i zbyt wysokich wymagań estetycznych to brać
He he he to teraz wzbudzę święte oburzenie szanownej braci audiomaniaków
Hugo - 25-01-2007, 09:07
Doniu napisał/a: | A może ma ktoś z was takie coś |
Zastanów się czy nie lepiej dołożyć 60 zł i kupić też nowe JVC 4x50 W z bodajże 3-letnią gwarancją
[ Dodano: 25-01-2007, 09:08 ]
Oczywiście JVC też z mp3. Zobacz na Allegro tego pełno, albo Pioneer tej samej klasy w tej samej cenie
Serek - 25-01-2007, 10:09
Cytat: | Zastanów się czy nie lepiej dołożyć 60 zł i kupić też nowe JVC 4x50 W z bodajże 3-letnią gwarancją |
Jakby tak za każdym razem dodawać po parę złotych to w końcy zatrzymalibyście się na 2000 zł...może. Przede wszystkim mylicie się sądząc, że 60 zł robi różnicę. Nie robi. Za 60 zł nikt nie podniesie klasy radioodtwarzacza. Cudów nie ma (kler proszę o pozostawienie sprawy bez komentarza ). Markowe produkty choć droższe konstruowane są z podobnych podzespołów, które wytwarzane są w kilku fabrykach na świecie. Więc wyboru nie ma. Markowe Sony, Pioneery, JVC, etc. składane są również przez dostawców (moduły) a jedyną różnicą jest cena, która wpływa na jakość montażu (prawie). Im droższy model tym bardziej wyselekcjonowane podzespoły. Gwarancja to także bubel bo chociaż jest, to nikt jej nie przestrzega a jako chwyt marketingowy działa na podświadomość.
Nikogo nie zniechęcam do kupna markowych produktów, chciałbym by każdy wiedział w czym wybiera.
Hugo - 25-01-2007, 10:26
Serek napisał/a: | Markowe produkty choć droższe konstruowane są z podobnych podzespołów, które wytwarzane są w kilku fabrykach na świecie. Więc wyboru nie ma. Markowe Sony, Pioneery, JVC, etc. składane są również przez dostawców (moduły) a jedyną różnicą jest cena, która wpływa na jakość montażu |
Wierzę Ci, że tak jest, ale i tak jeśli jest różnica kilku zł wolałbym kupić i mieć w aucie markowe radio a nie jakieś Soundpower czy coś takiego.
Co do gwarancji to faktycznie jest to "gwarancja spokojnej głowy" a nie na towar. No ale sam powiedz, że działa
Serek - 25-01-2007, 13:38
Prawda, prawda. Z drugiej jednak strony szkoda szyby, natomiast przy No Name bywa to żadkością. Szyba warta więcej niż to radio.
Anonymous - 25-01-2007, 16:38
Poczytaj tu:
http://tuningforum.pl/pro...on-vt97867.html
od medion/tevion/roadstar/dalco/buszmen itd z daleka
ROOB - 26-01-2007, 20:55
Witam wszystkich...
Macieju... kupiłem ów radio żonie pod choinke, do fiata 126
działa bez kłopotów...pod usb ma MP3ke iii działa... ładnie podświetlone, proste w obsłudze... moc chyba 4x45w
aaaaa i zapłaciłem za nie 180 zł..(bez karty pamięci) naprawde miłe zaskoczenie bo wszystko jeszcze działa jak długo tak będzie??
pozdrawiam serdecznie...
karolgt - 27-01-2007, 00:53
dolacze sie do tematu, a moze tez autorowi tematu to co napisze pomoze ;]
zastanawiam sie nad zamiana radia i co mi chodzi po glowie:
mam teraz radio na kasety, jakis prosty kenwood,to chyba jakies standardowe radio z coltow CA0, nie jest to szczyt techniki, ale basy ma nie najgorsze,odbiera dobre, no dziala w skrocie mowiac
planuje kupic jakis wzmacniacz (glosniki i skrzynie juz prawie mam), ztego co czytalem tutaj pare postow to za ~350 zl kupi sie nie najgorszy wzmacniacz.
czego mi brakuje w radiu to przeewszystkim cd/mp3,
co polecacie:(glosniki narazie pomijam)
1) kupic nowe radio (pewnie z 350 zl musze wydac zeby cd/mp3 miec) do tego wzmacniacz co w sumie da pewnie jakies 700-800 zl
2) kupic wzmacniacz i takie cos Link ?
rozwiazanie 2 da mi mp3 w samochodzie, z jakoscia chyba nie najgorsza, a jakosc dzwieku w duzym stopniu i tak zalezy od wzmacniacza? mam racje?
(oczywiscie opcja druga zaklada kupienie kiedys lepszego radia)
p.s a jakis wzmaczniacz w tej cenie polecacie? docelowo bedzie 6 glosnikow (4 standardowe z dolta CA0) + 2x25cm w skrzyniach.
pozdr.
|
|
|